Blockchain Stories
Analyse: Meer dan 1 miljoen wallets bezitten nu 1 BTC
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Analyse: Meer dan 1 miljoen wallets bezitten nu 1 BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (ticker: BTC) heeft het de laatste tijd moeilijk gehad, aangezien het bullish sentiment er niet in slaagt om de controle over de markt te krijgen. 

Deze ontwikkeling heeft investeerders echter niet ontmoedigd om minstens 1 BTC te holden. De intentie van investeerders om 1 BTC te holden, geeft duidelijk aan dat zij verwachten dat de prijs van Bitcoin zal stijgen.

De vraag naar BTC stijgt

Als we kijken naar gegevens van onze BTC koers, zien we dat Bitcoin investeerders een slechte maand achter de rug hebben, aangezien de prijs van Bitcoin met meer dan 8% is gedaald. In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin zelfs een prijsdaling van 4% meegemaakt. 

Op het moment van schrijven werd BTC verhandeld tegen $61.521 met een marktkapitalisatie van meer dan $1213 miljard.

Ondanks de recente prijsdalingen was het optimistisch om te zien dat meer dan 85% van de BTC holders nog steeds winst maakt, volgens gegevens van IntoTheBlock. Een andere interessante statistiek werd onthuld door een recente tweet van IntoTheBlock. Volgens de tweet waren er meer dan 1 miljoen wallets die 1 BTC bezaten. Dit was een duidelijke langetermijntrend.

Bovendien onthulde onze beoordeling van gegevens van Hyblock Capital ook dat investeerders bereid waren BTC te holden. Volgens onze analyse is de cumulatieve liquidatie van BTC sterk gedaald na enkele dagen geleden -500k te hebben aangetikt. Dit betekende dat investeerders verwachten dat de prijs van de munt binnenkort weer zou stijgen.

image 240
Bron HyBlock Capital

Bitcoin vertoont tekenen van herstel

Het vertrouwen van investeerders lijkt zijn vruchten af te werpen, aangezien de prijs van BTC de afgelopen 24 uur licht is gestegen. BTC’s aSORP was op 25 juni onder de 1,0-drempel gevallen. 

image 240
Bron: Glassnode

Wanneer dit gebeurt, duidt dit op een mogelijke bull rally. Onze beoordeling van gegevens van CryptoQuant wees ook op enkele bullish metrics. Zo bevond BTC’s Relative Strength Index (RSI) zich in een oververkochte positie. Dit kan helpen om de koopdruk te verhogen en op zijn beurt de prijs op te drijven.

image 241
Bron: CryptoQuant

Andere bullish metrics waren actieve wallets en het aantal transacties, die beide de afgelopen 24 uur zijn toegenomen. We hebben toen besloten om naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin te kijken om beter te begrijpen of er een bull rally op komst is. We ontdekten dat de prijs van BTC begon te herstellen nadat deze de ondergrens van de Bollinger Bands had aangetikt. 

image 242
Bron: TradingView

Dit resulteert vaak in bull rally’s. De MACD toonde ook de mogelijkheid van een bullish crossover in de komende dagen. De Chaikin Money Flow (CMF) bleef echter bearish, omdat deze ruim onder de neutrale grens bleef.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu