Blockchain Stories
Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam domineren wereldwijde crypto adoptie
Nieuws

Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam domineren wereldwijde crypto adoptie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De adoptie van cryptovaluta groeit wereldwijd explosief, met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Vietnam als koplopers. Uit nieuwe gegevens van Triple-A blijkt dat deze landen vooroplopen in de acceptatie en het gebruik van digitale valuta’s, terwijl andere naties ook significante stappen zetten.

Verenigde Arabische Emiraten: Vooruitstrevend en innovatief

De VAE staan bovenaan de lijst met 30,4% van de bevolking die in cryptovaluta investeert en bezit. Dit betekent dat ongeveer 3 miljoen mensen in dit land digitale activa bezitten. De vooruitstrevende houding van de VAE ten aanzien van financiële technologieën en hun ambitie om een belangrijk fintech-hub te worden, weerspiegelen zich in deze hoge adoptiegraad.

Vietnam: Snelle groei en diversificatie

Op de tweede plaats staat Vietnam, waar 21,2% van de bevolking betrokken is bij cryptovaluta. Dit komt neer op ongeveer 21 miljoen mensen. Vietnam overtreft zelfs Singapore, een ontwikkeld land met een geavanceerde financiële infrastructuur. De populariteit van cryptovaluta in Vietnam benadrukt de groeiende voorkeur voor diversificatie van investeringen in opkomende markten.

De Verenigde Staten en andere spelers

De Verenigde Staten volgen met 15,6% van de bevolking die cryptovaluta bezit, wat neerkomt op bijna 53 miljoen Amerikanen. De VS waren de eersten die Bitcoin en Ethereum ETF’s goedkeurden, ondanks strenge regelgevende uitdagingen.

Andere landen met hoge adoptiecijfers zijn Iran en de Filippijnen, met respectievelijk 13,5% en 13,4% van hun bevolking die in digitale activa investeert. Dit geeft aan dat zelfs onder strikte regelgeving en economische beperkingen, de interesse in cryptovaluta sterk blijft.

Brazilië en Saoedi-Arabië laten ook een sterke neiging zien richting cryptovaluta, met adoptiepercentages van respectievelijk 12% en 11,4%. Deze trend laat zien dat mensen in verschillende economische contexten cryptocurrencies als levensvatbare financiële activa beschouwen.

Singapore: Voorzichtig maar gestaag

Hoewel Singapore bekend staat als een financieel centrum, blijft het adoptiepercentage van cryptovaluta op 11,1%. Dit reflecteert een voorzichtige maar gestage benadering van de sector. De recente wijzigingen in de Payment Services Act door de Monetary Authority of Singapore (MAS) laat echter zien dat Singapore stappen zet om een robuust regelgevingskader te ontwikkelen. Deze wijzigingen richten zich op de beveiliging van digitale betalingsmiddelen en het toezicht op grensoverschrijdende geldtransfers. Ook zitten veel crypto exchanges gevestigd in Singapore.

Adoptie in Europa

In het wereldwijde overzicht zijn weinig Europese landen te vinden. Op basis van de cijfers van 2023 staat Oekraine bovenaan de Europese lijst met 10,3% van de bevolking die crypto houdt. Duitsland staat op positie 4 met 4,19% van de bevolking die crypto heeft. En Nederland op positie 8 met 2,7% van de bevolking.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu