Blockchain Stories
Ethereum ETF inkomsten kunnen tegen 2025 $15 miljard bedragen
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF inkomsten kunnen tegen 2025 $15 miljard bedragen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks de lage verwachtingen van sommige analisten voor de Amerikaanse spot Ethereum (Ticker: ETH), voorspelt Bitwise CIO Matt Hougan dat deze ETF succesvol zal zijn. 

Hougan schat dat de totale ETF binnen minder dan twee jaar $15 miljard aan netto instroom kan bereiken.

Ethereum ETP’s zullen in de eerste 18 maanden op de markt $15 miljard aan netto instroom aantrekken.

Bron: Hougan

Waarom de instroom $15 miljard kan bereiken in 2025

Hougan’s argument is gebaseerd op de marktwaarde van Bitcoin (Ticker: BTC) versus ETH en het beheerd vermogen (AUM) van ETF’s in Europa en Canada. 

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) $1210 miljard, terwijl die van ETH $405 miljard is. Volgens Hougan had BTC op het moment van zijn analyse 75% van de markt, terwijl ETH 25% van de markt had.

Hougan stelde een vergelijkbaar vraagpatroon vast voor ETP’s in Canada en Europa. Opmerkelijk is dat voor het AUM in Europa Bitcoin €4,601 miljard (78%) bedroeg, terwijl Ethereum ETP 22% bedroeg. 

Hougan concludeerde dat bovenstaande cijfers de normale vraag naar ETP’s tussen BTC en ETH investeerders weergaven. Volgens Hougan, als het AUM van Amerikaanse spot BTC ETF’s tegen eind 2025 $100 miljard bereikt, zouden ETH ETF’s $35 miljard kunnen bereiken, gebaseerd op het 26% marktaandeel van ETH. 

Op het moment van schrijven onthulde Soso Value gegevens dat BTC ETF’s $52 miljard aan AUM hadden vergaard.

image 233
Bron: SoSo Value

Verwachtingen en aanpassingen

Hougan voegde echter toe: 

Dit betekent natuurlijk niet $35 miljard aan instroom. Onthoud: ETHE zal omzetten met $10 miljard aan activa. Trek dat af, en je blijft over met $25 miljard.

Bron: Hougan

ETHE is Grayscale’s Ethereum Trust, waarvan sommige analisten denken dat het uitstromen kan zien vergelijkbaar met die van zijn GBTC bij conversie naar een ETF. Hougan merkte echter op dat, wanneer aangepast voor het EU marktaandeel van 22%, de $25 miljard afneemt tot $18 miljard.

Rekening houdend met waarschijnlijk minder instroom door carry trade die wordt gezien in BTC ETF’s, merkte Hougan op: 

De carry trade is niet betrouwbaar winstgevend in ETH voor niet gestakete activa, dus ik verwacht niet dezelfde carry trade instroom voor de nieuwe ETH ETF’s. Door carry trade activa uit ons model te verwijderen, daalt onze stroomschatting van $18 miljard naar $15 miljard.

Bron: Hougan

Hoe zijn ETH handelaren gepositioneerd voor ETF’s?

Op het moment van schrijven was de ETH koers $3,453, een daling van 12% ten opzichte van een hoogtepunt van $3,900. 

Zoals de markt verwacht dat de ETF volgende week wordt gelanceerd, is de prijs al lichtelijk aan het stijgen. Volgens Polymarket voorspellingsmarkt sprongen de kansen op de lancering van de ETH ETF volgende week naar 75% op het moment van schrijven. 

image 234
Bron: Coinglass

Ondanks de aankomende ETF hebben handelaren het activum echter geshort, waarbij shortposities de afgelopen drie dagen zijn gestegen van 49% naar 51%.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu