Blockchain Stories
De invloed van Trump en Biden op verschillende cryptocurrencies
Altcoin Memecoin Nieuws

De invloed van Trump en Biden op verschillende cryptocurrencies

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Met enige regelmaat berichten wij over de Amerikaanse presidentsverkiezing. Zo schreven wij recent nog over de mogelijke aanwezigheid van Trump bij een crypto conventie. Verder schreven wij nog over het gerucht dat Biden mogelijk crypto donaties gaat accepteren. Alleen al uit deze onderwerpen blijkt dat crypto tijdens deze presidentsverkiezingen een belangrijke rol speelt. De verwachting is zelfs dat deze rol in de komende maanden alsmaar groter gaat worden.

Tegelijkertijd lijken de verkiezingen van invloed te zijn op verschillende cryptocurrencies. Meerdere digitale valuta’s vertonen afwijkend gedrag. Dit gedrag zou verklaard kunnen worden door de gaande presidentsverkiezingen. Een strijd die verder en verder opgevoerd wordt, naarmate we dichter en dichter in de buurt van november 2024 komen.

Dalingen voor bepaalde cryptocurrencies

Meerdere cryptocurrencies laten, wederom, een flinke daling zien. Bij meerdere van deze digitale valuta’s is een direct verband met Trump of Biden waarneembaar. Dat geldt voor de coin met de naam BODEN. Dit is een memecoin die sterk verband houdt met Joe Biden en zijn team. In de afgelopen 24 uur daalde deze memecoin met bijna 24%. Verder valt de memecoin TREMP op. Deze memecoin, gebaseerd op Solana, maakte een daling van meer dan 15% door.

De memecoin genaamd TRUMP vertoond echter een geheel ander beeld. Dit is de eerste grote token in de PolitiFi sector en maakte de afgelopen 24 uur een stijging van bijna 17% door. Vrijwel alle PolitiFi tokens zijn verkrijgbaar bij MEXC.

Wat blijkt uit deze dalingen? Onder meer dat de memecoins gerelateerd aan Biden en Trump het vooralsnog dramatisch doen. Ook valt op dat veel beleidsgerichte cryptocurrencies momenteel flink waarde verliezen (met uitzondering van TRUMP). Wellicht is dit een teken van de markt dat er voor dergelijke coins eigenlijk geen ruimte is.

Opvallend is dat bijzonder veel coins inmiddels aan Trump of Biden te linken zijn. Dit is niet direct een positief teken voor de cryptomarkt in zijn algemeenheid. Het moet namelijk niet zo zijn dat er alleen maar onzinnige memecoins op de markt gebracht wordt. Dit komt de mogelijke massale adoptie van crypto absoluut niet ten goede.

Hevige strijd tussen Biden en Trump

Inmiddels is er een hevige strijd gaande tussen Biden en Trump. Deze strijd wordt op veel onderwerpen uitgevoerd, waaronder op het onderwerp crypto. Biden is een tegenstander van crypto, terwijl Trump hier juist een grote voorstander van is. Zo riep hij recent nog op dat men in Amerika meer Bitcoin moet minen. Daar zou Amerika een voorsprong mee innemen ten opzichte van andere landen.

Wat opvallend is, is dat Biden zijn visie deels aan lijkt te passen. Hij heeft min of meer voor crypto de deur op een kier gezet, terwijl deze enige tijd geleden nog potdicht zat. Wellicht dat Biden dit doet om voor de komende verkiezingen meer kiezers te scoren. Het heeft er namelijk alle schijn van dat crypto voor veel Amerikanen een belangrijk onderwerp is. Het is voor nu afwachten wat er in november gaat gebeuren bij de strijd tussen Biden en Trump.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu