Blockchain Stories
Opvallend: Joe Biden gaat mogelijk crypto donaties accepteren
Nieuws Regulatie

Opvallend: Joe Biden gaat mogelijk crypto donaties accepteren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen dagen hebben we meermaals geschreven over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze verkiezingen staan begin november gepland en gaan wederom tussen Joe Biden en Donald Trump. Laatstgenoemde is groot voorstander van crypto, terwijl Joe Biden hier lange tijd erg kritisch op was.

Des te opvallender is nu het bericht van het team van Joe Biden om mogelijk cryptocurrency donaties te accepteren.

Trump vs. Biden

Het lijkt weer een ware titanenstrijd te worden: Trump vs. Biden. Beide heren hebben nogal uiteenlopende opvattingen, bijvoorbeeld over crypto. Trump is groot voorstander van crypto en heeft recent aangegeven dat crypto minen in Amerika op veel grotere schaal zou moeten gebeuren.

Biden heeft daarentegen veelal kritiek op crypto. Onder meer decentralisatie en het gebrek van echt toezicht zijn voor hem een doorn in het oog. Toch heeft zijn team nu aangekondigd om de mogelijkheden van crypto donaties te verkennen.

Het is niet direct zichtbaar, maar in de Amerikaanse verkiezingen gaat ontzettend veel geld om. Talloze bedrijven, instanties en particulieren doneren veel geld aan de partij van Trump of aan de partij van Biden. Met dit geld zijn de beide partijen in staat om campagne te voeren en veel reclame te maken. Normaal gesproken kan hiervoor alleen fiatkapitaal gedoneerd worden, maar hier komt dus mogelijk verandering in.

In navolging van Trump

Dat Joe Biden met deze verrassende stap lijkt te komen, komt vooral door de genomen stap van Trump. Trump heeft vorige maand namelijk aangekondigd om, vanaf dat moment, crypto donaties te accepteren. Hij werkt hiervoor samen met Coinbase. De grote crypto exchange ondersteunt namelijk de campagne van de Republikeinse diplomaat Trump. Het is zeker niet uitgesloten dat Coinbase en Trump op grote schaal met elkaar samen gaan werken. Daar zouden beide partijen in ieder geval gebaat bij zijn.

Wat vooral opvallend is, is dat deze stap niet aansluit op het ideaalbeeld van Biden. De huidige president is immers bijzonder kritisch op crypto, maar lijkt nu toch beetje bij beetje van zijn standpunt af te stappen. Of dit een noodgreep is omdat hij anders de verzekeringen gaat verliezen? Dat zou ook zomaar kunnen.

Het past wel in de waarneembare trend dat crypto meer en meer in de maatschappij opgenomen wordt. Veel instanties waren lange tijd fel tegen crypto, maar ook daar lijkt nu verandering in te komen. Dat zelfs Biden crypto donaties gaat accepteren, is hier een zeer treffend voorbeeld van. In de huidige campagnes van beide partijen is crypto sowieso een veelbesproken onderwerp. Alleen dat geeft al aan dat crypto ook onder de Amerikanen meer en meer gaat leven.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu