Blockchain Stories
Trump dringt aan: meer Bitcoin minen in Amerika
Bitcoin Nieuws

Trump dringt aan: meer Bitcoin minen in Amerika

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse verkiezingen staan voor 5 november 2024 op de planning. Dit is voor Joe Biden en Donald Trump reden om zich over tal van zaken uit te spreken. Niet geheel opvallend hebben beide heren hele andere opvattingen, waaronder over Bitcoin. Donald Trump heeft vandaag aangegeven dat er in Amerika juist meer Bitcoin gemined moet gaan worden. Volgens hem is het vanuit economisch oogpunt ontzettend belangrijk om meer Bitcoin te minen.

Voorstander van crypto

In de afgelopen jaren heeft Donald Trump zich veelvuldig over crypto uitgesproken. Uit elk boodschap blijkt dat hij een voorstander van crypto is. Dit komt onder meer door zijn wantrouwen jegens financiële instellingen. Ook is Donald Trump een groot voorstander van meer economische vrijheid en minder regelgeving. Dit zijn uiteraard stuk voor stuk ideaalbeelden waar Bitcoin perfect op aansluit.

Op 11 juni 2024 had Donald Trump een meeting met grote figuren uit de Bitcoin mining industrie in Amerika. Tijdens deze meeting heeft hij zijn overduidelijke steun aan de industrie uitgesproken. Hij geeft aan dat men eigenlijk niet anders kan dan vol in te zetten op Bitcoin mining. Dit zou heel Amerika een voorsprong op andere landen moeten geven.

Op X verschenen al snel positieve tweets over het bezoek van Donald Trump, waaronder deze tweet van Bitcoin aanhanger David Bailey:

Positieve impact

Uiteraard is er al lange tijd een hoop te doen om Bitcoin mining. Tegenstanders geven aan dat het onnodig veel energie kost, terwijl voorstanders juist geloven in Bitcoin, de blockchain technologie en de toepassingen hiervan.

Volgens Zach Bradford, CEO Van Cleanspark Inc., heeft mining een positieve impact op verschillende facetten in de maatschappij. Hij geeft aan dat mining bijdraagt aan de infrastructuur van de toekomst en plaatselijke werkgelegenheid.

Amanda Fabiana, oprichter van Fabiano Consulting, benadrukt de noodzaak van politieke steun: “Onze sector wordt geconfronteerd met politieke strijd die wordt aangewakkerd door desinformatie. We hebben politici nodig die geïnteresseerd zijn in het leren kennen van de voordelen van Bitcoin”. Met Donald Trump lijkt zij de gewenste aanhanger nu aan haar zij te hebben.

Politieke strijd

In Amerika is inmiddels een hevige politieke strijd uitgebroken. Deze strijd vechten Joe Biden en Donald Trump veelal op persoonlijk vlak uit. Beide heren schromen niet om de ander een flinke veeg uit de pan te geven. Ook op het gebied van digitale valuta staan beide heren dus lijnrecht tegenover elkaar. Voor de komende Amerikaanse verkiezingen kan dit zomaar een doorslaggevend onderwerp worden.

In Amerika wint Bitcoin nog steeds aan terrein. Meer en meer Amerikanen delen hun afschuw over het huidige monetaire stelsel en de economische restricties. Voor hen is er dan ook maar één oplossing: Bitcoin de digitale valuta aanmaken. Alle Amerikanen die deze mening delen, zullen op 5 november 2024 hun stem op Donald Trump uitbrengen. De tegenstanders van digitale valuta zullen waarschijnlijk hun stem op Joe Biden uitbrengen. Deze tegenstanders zullen de mening van Donald Trump over het meer minen van Bitcoin hoe dan ook niet delen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu