Blockchain Stories
Amerikaanse senator roept president Joe Biden op om Iran te stoppen met mining
Bitcoin Mining Nieuws

Amerikaanse senator roept president Joe Biden op om Iran te stoppen met mining

Senatoren Elizabeth Warren en Angus S. King, Jr. hebben formeel topfunctionarissen van de regering-Biden aangesproken. 

Dit hebben ze gedaan in een brief over de Amerikaanse inspanningen om het gebruik van crypto mining door Iran als middel om internationale sancties te ontduiken, aan te pakken.

Grote bezorgdheid 

Gericht aan minister van Defensie Lloyd Austin, nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan en minister van Financiën Janet Yellen, beschrijft de brief zorgen die er zijn.

Zorgen over de toenemende capaciteiten van Iran op dit gebied sinds het in 2019 crypto mining legaliseerde.

Warren heeft de afgelopen weken steeds luider haar bezorgdheid geuit over de risico’s die digitale activa en crypto met zich meebrengen. 

Voornamelijk bij het faciliteren van ontwijking van sancties, en heeft meerdere brieven geschreven om deze kwestie aan te kaarten.

Iran’s strategische betrokkenheid in de mining sector heeft naar verluidt het regime in staat gesteld om zijn economische stabiliteit te handhaven door aanzienlijke inkomsten te genereren. 

Deze inkomstenstroom ondersteunt niet alleen binnenlandse en internationale financiële transacties, maar financiert naar verluidt ook terroristische groepen. 

Hierbij kun je denken aan Hamas. Dit vormt een directe bedreiging voor internationale vrede en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.

Een vooruitzicht 

Het Ministerie van Financiën onderzoekt momenteel de stroom van aanzienlijke sommen crypto’s die mogelijk verband houden met militante activiteiten. Hierbij worden specifieke transacties onderzocht met een totaalbedrag van $165 miljoen over de afgelopen drie jaar.

De senatoren hebben tegen uiterlijk 16 mei 2024 gedetailleerde informatie opgevraagd bij de regering over de omvang van de inkomsten uit crypto mining in Iran, de mate van betrokkenheid van de Iraanse overheid bij deze activiteiten, en de maatregelen die de VS nemen om dergelijke bedreigingen te beperken.

Dit onderzoek benadrukt de groeiende complexiteit van de mondiale financiën in het digitale tijdperk.

Vooral, omdat digitale valuta nieuwe wegen bieden voor staten onder sancties om internationale beperkingen te omzeilen. 

De reactie van de regering zal waarschijnlijk de toekomstige Amerikaanse beleidsvorming over crypto en de rol ervan in de mondiale veiligheid beïnvloeden.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer