Blockchain Stories
Bitcoin koers stijgt naar $61,500, positieve reactie op zwakke werkgelegenheidscijfers
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $61,500, positieve reactie op zwakke werkgelegenheidscijfers

De financiële markten zien een beweging omhoog als reactie op het laatste werkgelegenheidsrapport uit de VS, waaruit blijkt dat de werkloosheid licht is gestegen en dat er minder banen zijn toegevoegd dan verwacht.

Dit leidt tot speculatie dat de Federal Reserve de rentetarieven mogelijk zal verlagen, wat traditioneel gezien goed nieuws is voor risicovolle assets zoals aandelen en cryptocurrencies.

Aandelen en crypto reageren positief op het nieuws

De aandelenmarkten reageren positief op het nieuws, met de Nasdaq die met 1,52% steeg, de Dow Jones met 0,87% en de S&P500 met 0,80%. Ook de dollarindex, die de waarde van de dollar meet ten opzichte van een mandje van andere valuta’s, daalde aanzienlijk.

Bitcoin, die bijzonder gevoelig is voor macro-economische ontwikkelingen en veranderingen in het monetair beleid, stijgt van $59.000 naar $61.900. Dit kwam kort nadat de werkgelegenheidscijfers werden vrijgegeven, wat de correlatie tussen de Amerikaanse economie en crypto laat zien. Op dit moment handelt de Bitcoin koers rond de $61,500 met een stijging van bijna 4%.

Deze stijging is mogelijk ook versterkt door de afname van de uitstroom uit Bitcoin ETF’s. Nadat er op 1 mei maar liefst $560 miljoen was uitgestroomd, daalde dit gisteren naar $34 miljoen. Deze verandering kan wijzen op een afkoelingsfase of zelfs een bodem in de markt, wat beleggers en speculanten zou kunnen aantrekken die op zoek zijn naar goedkope Bitcoin.

Ook Ethereum en andere cryptomunten zoals Solana zagen een stijging, wat aangeeft dat de hele sector profiteert van de economische onzekerheid en de verwachting van een soepeler monetair beleid.

De komende tijd zullen beleggers nauwlettend kijken naar de acties van de centrale banken, met name de Europese Centrale Bank en de Federal Reserve, die naar verwachting de rentetarieven zullen verlagen in een poging de economische groei te stimuleren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer