Blockchain Stories
Erfgenaam van Cartier-sieraden gearresteerd voor het witwassen van drugsgeld met USDT
Nieuws

Erfgenaam van Cartier-sieraden gearresteerd voor het witwassen van drugsgeld met USDT

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) heeft een erfgenaam van het Cartier-sieraden rijk aangeklaagd en gearresteerd wegens samenzwering tot het witwassen van de opbrengsten van drugshandel met behulp van tether (USDT).

Wat is er precies gebeurd?

In Miami heeft de wetshandhaving Maximilien de Hoop Cartier gearresteerd

Hij is een directe afstammeling van Louis Cartier. Dat is weer de oprichter van het luxueuze horloge-, ketting- en armband merk, waar hij naar verluidt samenwerkte met een Colombiaans drugskartel.

Samen met vijf Colombiaanse staatsburgers probeerde Cartier 100 kilo cocaïne te importeren en honderden miljoenen dollars wit te wassen, voornamelijk via over-the-counter (OTC) USDT transacties.

Ze slaagden er daadwerkelijk in om 14,5 miljoen USDT wit te wassen voordat ze werden gearresteerd.

Cartier zit momenteel in een detentiecentrum in Miami, terwijl zijn mede-samenzweerders in Colombiaanse gevangenissen verblijven.

Om zijn plan uit te voeren, beheerde Cartier schijn bedrijven en misleidde hij financiële instellingen door te beweren dat ze actief waren in de software- en technologiebranche. 

Vervolgens gebruikte hij de rekeningen van de bedrijven als niet-gelicentieerde geldtransmitters. Dit volgens de aanklacht.

Met behulp van USDT, dollars, pesos en andere valuta, waste Cartier honderden miljoenen dollars aan criminele opbrengsten wit.

Witwassen niet weg te denken 

Cartier heeft het grootste deel van zijn leven in Frankrijk doorgebracht, hoewel hij de Argentijnse nationaliteit heeft. 

Hij wordt beschuldigd van vier strafbare feiten: witwassen van geld en samenzwering tot witwassen van geld. Ook transacties met eigendommen afkomstig van gespecificeerde onwettige activiteiten, en exploitatie van een niet-gelicentieerde geldoverdracht horen erbij.

Juwelier Louis Francis Cartier richtte het luxe merk op in Parijs in 1847. 

Maximilien Cartier, zijn afstammeling, bezat ook een wijn-, bier- en mineraalwaterbedrijf, Patagonië.

USDT is bijzonder geschikt voor witwassen. 

Het vervangt direct dollars, maar kan, in tegenstelling tot bankoverschrijvingen, zonder toestemming naar iedereen worden verzonden. Dit via 16 blockchains binnen enkele seconden. 

Voor drugskartels die gewend zijn aan risicovolle contante leveringen en onbetrouwbare bankoverschrijvingen, is de bijna directe en onomkeerbare afwikkeling van USDT een welkome upgrade.


Wat Tether betreft, publiceert het bedrijf herhaalde verzekeringen dat het werkt aan het verminderen van het criminele gebruik van USDT.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer