Blockchain Stories
Wat heeft AVAX nodig voor een bullish ommekeer?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Wat heeft AVAX nodig voor een bullish ommekeer?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (ticker: AVAX) toont momenteel tekenen van een bullish ommekeer, gedreven door recente marktontwikkelingen en koopdruk. Maar wat is er precies nodig zodat het bullish sentiment een volledige ommekeer kan maken?

NVT Ratio en actieve wallets

Wij hebben gekeken naar de Network Value to Transactions (NVT) ratio van AVAX. Deze is in een dalende trend, wat meestal een bullish signaal is dat aangeeft dat de token mogelijk ondergewaardeerd is ten opzichte van het aantal transacties. 

image 242
Bron: IntoTheBlock

De daling in actieve wallets in de maand juni wijst op verminderde netwerkactiviteit, wat het bullish momentum kan verminderen tenzij dit omgekeerd wordt.

Het bearish sentiment heeft de overhand

De exchange netflow ratio van AVAX is toegenomen, met een algemene trend dat er grotere hoeveelheden AVAX naar exchanges worden verplaatst. Als de NVT ratio blijft dalen tijdens stijgende transacties, ondersteunt dit een gezondere, fundamenteel gedreven groei, wat goed bijdraagt aan een bullish markt ommekeer.

image 243
Bron: CryptoQuant

Ichimoku Cloud en technische indicatoren

De Ichimoku Cloud toont momenteel een rood gebied, wat een aankomende bearish fase suggereert. De Tenkan Sen (blauwe lijn) lijkt onder de Kijun Sen (rode lijn) te liggen, wat een ander bearish signaal is. 

image 244
Bron: TradingView

Een crossover ondermijnt het huidige bullish momentum volledig. Voor een bullish ommekeer moet AVAX overtuigend boven de Ichimoku breken, en ook door een crossover van de Tenkan Sen boven de Kijun Sen. Een toename in volume op bullish dagen zou deze ommekeer ondersteunen.

Lange termijn MA en MACD

Interessant genoeg toont de 200-daagse MA een significante bullish trend op de lange termijn, momenteel ver onder het huidige prijsniveau. De MACD lijn ligt onder de signaallijn en beide zijn op weg naar beneden, geleid door de bears. Mocht de prijs een herstelpoging ondernemen, dan kan de groene MA (200-daags) fungeren als een cruciaal steunpunt. 

image 244
Bron: TradingView

Elke ommekeer vanaf dit niveau zou een bullish ommekeer signaleren. Een overtuigende ommekeer zou vereisen dat de MACD lijn boven de signaallijn kruist en de prijs boven de middelste rode Bollinger Band breekt. Helaas neigt het huidige setup zwaar naar bearishness, met potentieel voor verdere dalingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu