Blockchain Stories
Coinbase spant rechtszaak aan tegen Amerikaanse overheid
Coinbase Crypto Exchange Nieuws

Coinbase spant rechtszaak aan tegen Amerikaanse overheid

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De strijd tussen crypto exchanges en overheden krijgt een nieuw hoofdstuk. Op 27 juni werd namelijk bekend dat Coinbase een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheid aanspant. Normaal gesproken voert de SEC onderzoeken naar cryptoprojecten uit, maar nu is het precies omgekeerd. Coinbase sleept de SEC voor de rechter en maakt daarmee een duidelijk signaal.

Wat is er aan de hand?

Deze rechtszaak van Coinbase mag en kan niet als een futiliteit gezien worden. De crypto exchange heeft namelijk de rechtszaak tegen meerdere organen van de Amerikaanse overheid aangespannen. Het gaat om zowel de SEC als om de FDIC. De FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) houdt toezicht op financiële instellingen, maar heeft dit volgens Coinbase niet volgens de regels gedaan.

De beschuldigingen vanuit Coinbase zijn behoorlijk hevig te noemen. Zo is Coinbase van mening dat deze overheidsorganen de Freedom of Information ACT niet (goed genoeg) naleven. Deze wet schrijft juist voor dat het publiek het recht heeft om toegang te krijgen tot informatie van federale overheidsinstanties.

Bovengenoemde beschuldiging is nog niet eens de grootste beschuldiging. Coinbase is namelijk ook van mening dat de Amerikaanse overheid een gecoördineerde poging doet om de crypto industrie te weren. Ook is de overheid er, volgens Coinbase, mee bezig om bankdiensten aan cryptobedrijven te ontzeggen.

Met andere woorden: Coinbase heeft het idee dat de cryptomarkt in Amerika tegengewerkt wordt. Om daar korte metten mee te maken, heeft de exchange ervoor gekozen om een grote rechtszaak aan te spannen.

Wat maakt deze beschuldigingen zo bijzonder?

Dat wij een heel nieuwsbericht aan deze beschuldiging weiden, heeft meerdere redenen. Ten eerste is deze rechtszaak de omgekeerde situatie ten opzichte van normale rechtszaken. Bij nagenoeg alle gangbare crypto rechtszaken heeft juist de overheid de rechtszaak aangespannen.

Ten tweede zijn de beschuldigingen duidelijk, hevig en wellicht ook baanbrekend. Mocht de rechter beslissen dat de Amerikaanse overheid de cryptomarkt inderdaad tegenwerkt, kan dit voor een gigantische omslag zorgen. Het lastige hierbij is alleen dat er nog geen (duidelijke) crypto regelgeving is. Zelfs nu, na vele jaren, heeft de Amerikaanse overheid nog niet al te veel duidelijke regels opgesteld.

Ten derde is het goed om te weten dat Coinbase de grootste crypto exchange in Amerika is. Het is dus een grote speler die nu een rechtszaak tegen de grootste speler in Amerika aanspant.

Wat zijn de verwachtingen?

Het is lastig om deze komende rechtszaak te voorspellen. Het kan zomaar zo zijn dat een groot gedeelte in de doofpot wordt gestopt. Of dat de Amerikaanse overheid een list verzint om onder de rechtszaak uit te komen.

Voor Coinbase zal het vooral van belang zijn om de hakken in het zand te zetten. Het gaat waarschijnlijk een lange rechtszaak worden, waarvan de timing overigens ook nog interessant is. In november 2024 staan immers de presidentsverkiezingen op het programma. Zoals we recent al berichtten, denken Trump en Biden compleet anders over crypto. Des te interessanter is het daarom om deze rechtszaak in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu