Blockchain Stories
Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (ticker: SHIB), de op een na grootste memecoin qua marktkapitalisatie, had een slechte week als we kijken naar de prijs. Ondanks de recente prijsontwikkeling blijkt uit data dat SHIB mogelijk ondergewaardeerd is.

Is het nu het moment om SHIB te kopen?

Gegevens van Santiment onthulden dat op basis van de MVRV Z score SHIB als ondergewaardeerd kan worden beschouwd. Een negatieve MVRV Z score voor Shiba Inu duidt op een situatie waarbij de huidige marktprijs van SHIB aanzienlijk lager is dan de gemiddelde prijs waarop investeerders het eerder hebben gekocht en verkocht. 

Dit kan worden gezien als een teken dat SHIB ondergewaardeerd is in vergelijking met zijn historische prijs. Hoewel dit niet toekomstige prijsstijgingen garandeert, kan het wijzen op een mogelijke koopdruk als de prijs dichter bij de gemiddelde aankoopprijs komt.

Een ander positief punt voor SHIB zou de stijging in netwerkgroei kunnen zijn. Op het moment van schrijven was deze waarde gestegen, wat wijst op een toename in het aantal nieuwe wallets dat SHIB bezit. Als deze trend zich voortzet, zou de prijs van de altcoin in de toekomst kunnen stijgen. 

Daarnaast toonde de snelheid rondom de token stabiliteit gedurende deze periode. Een stabiele snelheid impliceert dat de frequentie waarmee SHIB werd verhandeld de afgelopen dagen consistent bleef.

Hoewel deze indicatoren een positief beeld schetsen voor Shiba Inu, lijken er toch enkele problemen te zijn op het sociale vlak.

Het sociale sentiment van Shiba Inu en token burn

Het gewogen sentiment van SHIB was de afgelopen dagen gedaald, wat impliceert dat negatieve opmerkingen over SHIB domineren boven de positieve. Dit kan een negatieve rol spelen in de prijsontwikkelingen van SHIB. 

image 261
Bron: Santiment

Een andere factor die invloed kan hebben op Shiba Inu is de hoeveelheid SHIB tokens die dagelijks en wekelijks worden geburned. Er is de afgelopen 24 uur een aanzienlijke toename geweest in de burn rate van Shiba Inu tokens. Zo zijn in totaal bijna 5,9 miljoen tokens geburned gedurende deze periode, wat een enorme stijging van 250% in de burn rate weerspiegelt.

Het is hier belangrijk op te merken dat burn verwijst naar het permanent verwijderen van tokens uit circulatie. Dit proces heeft als doel de totale voorraad SHIB te verminderen, wat de resterende tokens potentieel waardevoller kan maken door schaarste.

Dus, wat gaat de koers nu doen?

De gegevens suggereren dat Shiba Inu mogelijk ondergewaardeerd is, gezien de MVRV Z score en de toename in netwerkgroei. 

Het negatieve sociale sentiment en de recente toename in token burn kunnen ook invloed hebben op de toekomstige prijsbewegingen van SHIB. Investeren in SHIB kan daarom afhankelijk zijn van verdere ontwikkelingen in deze factoren.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu