Blockchain Stories
Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De langverwachte introductie van spot Ethereum exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten loopt vertraging op. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de indieners gevraagd hun S-1 formulieren opnieuw in te dienen, met een deadline voor herzieningen vastgesteld op 8 juli.

Aanvankelijk was de verwachting dat deze ETFs op 4 juli zouden starten, maar analisten voorspellen nu dat de lancering waarschijnlijk tot midden juli of zelfs later zal worden uitgesteld.

Herzieningen en uitstel

De SEC heeft aanvullende opmerkingen gegeven op de ingediende S-1 formulieren, wat betekent dat de potentiële uitgevers van Ethereum spot ETFs minstens één extra ronde van indieningen moeten doorlopen voordat de ETFs daadwerkelijk kunnen beginnen met handelen.

Volgens Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart heeft de vertraging van de SEC om de S-1 formulieren terug te sturen de lanceerdatum verder naar achteren geschoven.

Nate Geraci, president van de ETF Store, verklaarde dat de laatste ronde van S-1 herzieningen relatief klein was. Hij verwacht dat de SEC de uitgevers binnen 14 tot 21 dagen na herindiening zal goedkeuren voor handel, hoewel de exacte tijdlijn nog steeds onduidelijk blijft. De SEC heeft aangegeven dat een lancering deze zomer nog steeds mogelijk is, maar specifieke details ontbreken.

Twee-stappen proces

Het goedkeuringsproces voor de spot Ethereum ETFs bestaat uit twee stappen. De eerste stap, de goedkeuring van de 19b-4 formulieren van de uitgevers, werd in mei voltooid. De S-1 formulieren zijn echter niet gebonden aan een specifieke deadline, wat betekent dat de snelheid van goedkeuring afhankelijk is van hoe snel de SEC deze formulieren kan verwerken.

SEC voorzitter Gary Gensler heeft eerder aangegeven dat de goedkeuringsprocedure “goed verloopt”, maar heeft geen duidelijk tijdschema gegeven. Dit betekent dat uitgevers zoals BlackRock en Fidelity nog steeds in afwachting zijn van definitieve goedkeuring.

Impact op de markt

De onzekerheid rondom de lancering van de Ethereum ETFs heeft geleid tot bezorgdheid onder investeerders. De recente feedback van de SEC en de benodigde herzieningen zorgen voor extra onzekerheid, wat mogelijk de interesse van investeerders beïnvloedt.

De prijs van Ethereum is de afgelopen 24 uur met iets minder dan 1% gedaald.

Ondanks de huidige tegenslagen blijven de betrokken uitgevers werken aan het voldoen aan de eisen van de SEC. Terwijl de markt wacht op verdere updates, blijft het onduidelijk wanneer de spot Ethereum ETFs eindelijk beschikbaar zullen zijn voor handel.

Hoewel de SEC de goedkeuringsprocedure voor de Ethereum ETFs als soepel beschouwt, voegt de recente vertraging extra onzekerheid toe voor zowel uitgevers als investeerders. De markt blijft afwachten wanneer deze ETFs eindelijk hun debuut zullen maken.

Met de deadline voor herindiening van de S-1 formulieren op 8 juli, kan de goedkeuring mogelijk later in de zomer plaatsvinden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu