Blockchain Stories
Ethereum ETF’s worden mogelijk 4 juli goedgekeurd
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF’s worden mogelijk 4 juli goedgekeurd

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto ETF’s zijn sinds begin dit jaar een veelbesproken onderwerp. Eerder dit jaar zagen namelijk meerdere Bitcoin ETF’s het levenslicht, waarna het nu de beurt is aan Ethereum. Volgens berichtgeving van Reuters worden de eerste Ethereum ETF’s mogelijk al op 4 juli goedgekeurd door de SEC.

Wat houdt deze goedkeuring in?

De SEC, The United States Securities and Exchange Commission, is de financiële waakhond en toezichthouder van effectenbeurzen. Hieronder vallen onder meer de reguliere aandelenbeurzen. Tot die beurzen behoren ook crypto ETF’s, waardoor de SEC een oordeel moet vellen over de Ethereum ETF’s. Pas als de SEC goedkeuring voor de Ethereum ETF’s geeft, is het mogelijk om in deze ETF’s te handelen.

Het heeft er alle schijn van dat de SEC een flinke stap gezet heeft. De SEC heeft namelijk de 19b-4 aanvragen goedgekeurd. Het enige dat nu nog moet gebeuren, is een goedkeuring van de SEC op de S-1 aanvragen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat ook die aanvragen op korte termijn goedgekeurd kunnen worden. In de berichtgeving van Reuters wordt zelfs al de datum van 4 juli genoemd. Dit zou goed nieuws betekenen, aangezien dit weer een nieuwe dimensie aan de cryptowereld geeft.

Anonieme bronnen geven aan dat er nog een paar kleine problemen weggewerkt moeten worden. Dit lijkt echter eerder een formaliteit te zijn dan dat het om echt serieuze problemen gaat. De toekomst voor de Ethereum ETF’s ziet er derhalve positief uit.

Wat betekent dit voor ETH?

Toen de Bitcoin ETF’s goedgekeurd werden, kenden deze ETF’s direct een flinke instroom van geld. Dit zorgde uiteindelijk voor een stijging van de Bitcoin koers. De verwachting is dat van een dergelijke stijging bij ETH minder tot geen sprake is.

Dit komt voornamelijk door het kleinere marktaandeel van ETH. Het meeste geld in de cryptomarkt zit nog steeds in Bitcoin, waardoor dit nog steeds met stip de marktleider is. Het effect bij de Bitcoin ETF’s was daardoor sterker.

Er zijn zelfs analisten die vermoeden dat de Ethereum koers gaat dalen. Onder meer Andrew Kang stelde dat de koers van ETH fors omlaag kan gaan, ten gevolge van de lancering van Ethereum ETF’s:

Tegelijkertijd komt er wel meer en meer goed nieuws naar buiten over ETH. Zo werd recent bekendgemaakt dat de SEC het onderzoek naar Ethereum 2.0 afgesloten heeft. Daar kan ETH dus niet meer over struikelen.

Vooralsnog is het afwachten wat de Ethereum ETF’s precies met de Ethereum koers gaan doen. Dat is echter de volgende stap. Het is eerst zaak dat de Ethereum ETF’s daadwerkelijk door de SEC goedgekeurd worden. Gezien de stappen die in de afgelopen periode gezet zijn, lijkt een dergelijke goedkeuring slechts een kwestie van tijd te zijn.

Overweeg jij om in Ethereum ETF’s te investeren? Of geef je de voorkeur aan een investering in Ethereum zelf? Of geef je wellicht de voorkeur aan Bitcoin of Bitcoin ETF’s? Door de lancering van meerdere ETF’s heb je in ieder geval nóg meer om uit te kiezen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu