Blockchain Stories
SEC stopt onderzoek naar Ethereum: koers herstelt lichtjes
Altcoin Ethereum Nieuws

SEC stopt onderzoek naar Ethereum: koers herstelt lichtjes

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder dit jaar begon SEC met een onderzoek naar Ethereum. De Amerikaanse financiële waakhond was van mening dat Ethereum mogelijk een ‘security’ kon zijn. Als de SEC Ethereum daadwerkelijk als ‘security’ zou classificeren, zou dit betekenen dat Ethereum onder de regels van de SEC zou moeten opereren. Het zou in dat geval niet eens mogelijk zijn om een Ethereum ETF te lanceren. Gelukkig heeft SEC nu laten weten dat ze stoppen met het onderzoek naar Ethereum.

Licht herstel van de Ethereum koers

Als gevolg van deze beslissing herstelde de Ethereum koers zich direct. Na een paar dieprode dagen wist de koers een stijging van meer dan 3,5% door te maken. De koers kwam daarmee weer boven de grens van $3.500 uit.

Dit lijkt een belangrijk weerstandsniveau voor de Ethereum koers te zijn. Zodra de koers zich boven deze grens weet te nestelen, is dit veelal een voorbode voor een grotere groei. Tevens is gebleken dat de Ether koers in de afgelopen 30 dagen veel moeite heeft gehad met deze koers. Dat de koers nu wel door deze grens doorbreekt, is veelzeggend voor het soort van zwaard dat boven ETH hing. Dat zwaard is nu gelukkig verdwenen, aangezien SEC het onderzoek volledig opschort.

Belangrijke rol van Consensys

Voor sommigen lijkt het besluit van SEC uit de lucht te komen vallen. Dat geldt echter niet voor Consensys. Dit is een blockchain softwaretechnologiebedrijf dat een bedrijf naar de SEC heeft gestuurd. In deze brief vroeg Consensys om intrekking van het onderzoek, aangezien de SEC eerder dit jaar (in mei) nog de Ethereum ETF’s goedgekeurd heeft. Het onderzoek stond volledig haaks op deze eerdere beslissing. Consensys zegt hier zelf het volgende over:

Direct grote investeringen

Nadat het besluit van SEC bekend werd gemaakt, steeg de koers van ETH dus vrij snel. Dit was onder meer te danken aan één van de grotere whales. Deze persoon kocht meer dan 5.600 ETH. Dit komt neer op een investering van bijna $20 miljoen. Juist door dergelijke grote investeringen kan de Ethereum koers de lijn naar boven inzetten. Dat is in de afgelopen uren dan ook duidelijk het geval geweest.

Waar deze grote investeringen vandaan komen? Dit heeft vooral te maken met beleggersvertrouwen. Mocht SEC daadwerkelijk het onderzoek naar Ethereum door hebben gezet, zou dit veel onzekerheid met zich meebrengen. Dat zou absoluut ten koste gaan van het vertrouwen dat beleggers in ETH hebben. Doordat deze situatie afgewend is, lijkt het beleggersvertrouwen zich direct hersteld te hebben.

De koers van Ethereum kan nu mogelijk de koers naar boven in gaan zetten. Dat is een welkome afwisseling op de afgelopen dagen, aangezien de ETH koers toen ook alleen maar rode cijfers noteerde. Net zoals de rest van de cryptomarkt. We kunnen zelfs spreken van een crash, aangezien er meer dan $600 miljoen geliquideerd is.

Eindelijk is er nu weer eens goed nieuws naar buiten gekomen over ETH. Iets dat dus direct in de stijgende koers terug te zien is.  

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu