Blockchain Stories
Ethereum ETF kan deze zomer volledig goedgekeurd worden, aldus Gensler
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF kan deze zomer volledig goedgekeurd worden, aldus Gensler

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), laat vandaag weten dat de goedkeuring van de S-1 formulieren voor spot Ethereum ETF’s waarschijnlijk tegen het einde van de zomer zal plaatsvinden. Dit betekent dat de goedkeuring mogelijk tussen juni en augustus kan plaatsvinden. Deze verklaring volgde op een gesprek met senator Bill Hagerty.

Eerste goedkeuring en verdere stappen

De SEC heeft al goedkeuring verleend aan de 19b-4 formulieren voor diverse Ethereum ETFs, waaronder VanEck en BlackRock. Dit markeert een significante stap in de richting van bredere crypto adoptie. De volgende fase, de S-1 formulieren, vereist echter meer uitgebreide details en is nog in afwachting van goedkeuring.

Er was verwacht dat de SEC feedback zou geven op deze S-1 concepten rond 7 juni, volgens een bron die bekend is met de interne besprekingen van de SEC.

Gensler verklaarde op CNBC dat de goedkeuring van deze formulieren enige tijd in beslag zal nemen, maar hij verwacht dat de definitieve goedkeuring tussen juni en augustus zal komen.

De betekenis van de S-1 formulieren

De S-1 formulieren vormen de tweede stap in het proces om de handel in spot Ethereum ETF’s mogelijk te maken. De eerste stap, de goedkeuring van de 19b-4 formulieren, vond plaats op 23 mei. Deze documenten bevatten belangrijke details, zoals het plan van BlackRock om hun ETF te lanceren met een startkapitaal van $10 miljoen, terwijl Franklin Templeton een handelsvergoeding van 0,19% hanteert.

Ondanks de vooruitgang blijft er enige twijfel bestaan over de goedkeuring van verdere crypto ETF’s, zoals een Solana ETF. JPMorgan strateeg Nikolaos Panigirtzoglou wees erop dat de SEC de meeste cryptocurrencies beschouwt als effecten, wat vraagtekens zet bij de goedkeuring van nog meer crypto ETF’s.

Panigirtzoglou verklaarde dat de goedkeuring van Ethereum ETF’s al vergaand is, gezien de onduidelijkheid over de classificatie van Ethereum als effect of niet. Hij verwacht niet dat de SEC verder zal gaan met het goedkeuren van ETF’s voor andere tokens zoals Solana, aangezien de SEC een sterkere mening heeft dat tokens buiten Bitcoin en Ethereum als effecten moeten worden beschouwd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bitcoin marktcyclus analyse: dit verwacht Daan Crypto van de markt

Thanh Lanh Tran

Hier zijn de belangrijke instappunten voor WIF

Timo Bruinsma

Ethereum koers naar $15.000: crypto handelaar voorspelt grote rally

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu