Blockchain Stories
Bescheiden stijging voor Ethereum na ETF goedkeuring
Altcoin Ethereum Nieuws

Bescheiden stijging voor Ethereum na ETF goedkeuring

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (ETH) heeft de afgelopen 24 uur slechts een geringe stijging laten zien, ondanks de recente goedkeuring van acht spot Ethereum ETF’s door de SEC. Bij de laatste check stond Ethereum op $3.742, wat een stijging van 1,39% betekent ten opzichte van de vorige dag.

Ter vergelijking: Bitcoin steeg met 3% en bereikte een dagelijkse piek van $69.222, met een vergelijkbare wekelijkse groei. Deze cijfers laten zien dat, ondanks de belangrijke goedkeuringen, Ethereum een meer gematigde reactie laat zien in vergelijking met Bitcoin.

In de aanloop naar de goedkeuring van de ETF’s was er echter sprake van een toegenomen optimisme rondom Ethereum. De waarde van Ethereum steeg met maar liefst 40% om op donderdag het prijsniveau van $3.943 te bereiken. Op 1 mei was de prijs nog zo laag als $2.815. Deze stijging liet zien dat er hoge verwachtingen waren bij beleggers in de aanloop naar de goedkeuringen.

Liquidaties en marktschommelingen

Na de goedkeuring van de Ethereum spot ETF’s op 23 mei nam het positieve sentiment echter af. Volgens gegevens van markttracker Coinglass hebben ETH handelaren na de goedkeuring van de ETF’s te maken gehad met $80,3 miljoen aan long liquidaties. Een long positie houdt in dat je een asset koopt en verwacht deze later voor een hogere prijs te kunnen verkopen. Deze liquidaties laten zien dat niet alle beleggers voorbereid waren op de marktschommelingen na de goedkeuringen.

Op basis van de laatste cijfers hebben handelaren die tegen de opwaartse trend van Ethereum wedden, nu de meeste verliezen geleden. Shorts in Ethereum, posities waarbij wordt ingezet op een daling van de prijs, hebben de afgelopen 24 uur $23,33 miljoen verloren, terwijl ETH met 2,76% steeg. Dit geeft aan dat de markt nog steeds volatiel is en dat de verwachtingen van beleggers snel kunnen veranderen.

Toekomstige vooruitzichten voor Ethereum

Ook al blijven grote winsten uit na de ETF goedkeuringen, blijven experts binnen de industrie optimistisch over de toekomstige prestaties van Ethereum. Veel analisten voorspellen dat Ethereum binnenkort nieuwe all-time highs zal bereiken.

Chris Donovan, COO van het NEAR Protocol, sprak zijn optimisme uit over de cryptomarkt na de goedkeuring van de Ethereum spot ETF. Hij ziet de goedkeuring als steun voor de gehele cryptosector, wat kan leiden tot een flinke en verbeterde vraag op de markt.

De goedkeuring van Ethereum spot ETF’s markeert een belangrijk moment voor de cryptosector en vestigen de aandacht op een groeiende acceptatie onder institutionele beleggers. Dit kan een grote impact hebben op de markt, waarbij de vraag naar Ethereum misschien meer zal toenemen. Terwijl de markt zich aanpast aan de onverwachte SEC goedkeuring, opperen de optimistische uitspraken van industriefiguren zoals Chris Donovan dat dit slechts het begin kan zijn van de volgende bull run voor Ethereum.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu