Blockchain Stories
Volgens experts haalt Nvidia Bitcoin niet meer in
Bitcoin Nieuws

Volgens experts haalt Nvidia Bitcoin niet meer in

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen tien jaar heeft Nvidia aanzienlijke resultaten geboekt. Door hun baanbrekende werk in AI en gaming is de koers van hun aandeel enorm gestegen. Van mei 2014 tot mei 2024 is de waarde met maar liefst 21.558% toegenomen. Ondanks deze groei voorspellen experts nu dat Nvidia weinig kans maakt om Bitcoin in het komende decennium voorbij te gaan.

Bitcoin groeit sneller dan Nvidia

In dezelfde periode heeft Bitcoin een rendement van meer dan 13.000% laten zien. Onlangs is de correlatie tussen Bitcoin en de Nasdaq 100 index gestegen naar 0.46. Dit laat het hoogste niveau sinds eind augustus zien en laat zien dat Bitcoin steeds meer in lijn ligt met traditionele financiële markten.

Cory Klippsten, CEO van Swan Bitcoin, en Lyn Alden, een bekende investeerder, zijn sceptisch over Nvidia’s vermogen om het succes van het afgelopen decennium te herhalen. Ze benadrukken de voordelen van Bitcoin, zoals de integratie in mainstream financiële producten en de potentie om traditionele activa te overtreffen door zijn gedecentraliseerde karakter en brede netwerk.

Recente markttrends en prestaties

Een belangrijke mijlpaal was de goedkeuring van spot Bitcoin ETFs op 10 januari. Dit heeft Bitcoin verder gelegitimeerd als een mainstream investeringsoptie en leidde tot een rendement van 31,7% sinds die datum. Dit ligt net iets boven Nvidia’s rendement van 30,2% in dezelfde periode. Deze trend toont aan dat investeerders steeds meer vertrouwen hebben in Bitcoin, vergelijkbaar met de groeitrajecten van high-growth tech aandelen.

Daniel Sempere Pico en Sina van 21st.capital hebben ook hun mening gegeven. Ze stellen dat de financiële netwerken en brede acceptatie van Bitcoin zorgen voor een duurzamere lange termijn groei vergeleken met Nvidia’s AI gedreven vooruitgang. Terwijl Nvidia’s innovaties in AI indrukwekkend zijn, bieden de bredere toepassingen van Bitcoin in globale financiële systemen een aantrekkelijker investeringsverhaal.

Vergelijking tussen Nvidia en Bitcoin

Van 1 januari 2024 tot 25 mei 2024 lieten BTC-USD en Nvidia verschillende handels- en groeipatronen zien. Bitcoin was volatiel, met prijzen variërend van ongeveer $39.450 tot $73.750. Dit leidde tot een YTD-toename van 63%. Deze volatiliteit, samen met frequente RSI signalen van over- en onderwaardering, benadrukt de speculatieve aard van Bitcoin, beïnvloed door diverse investeerdersgedragingen en markt dynamiek.

Nvidia aan de andere kant toonde een sterke en stabiele groei, met een stijging van $475 naar $1.064, wat een YTD stijging van ongeveer 115% betekent. De stabiliteit in Nvidia’s RSI wijst op een consistent marktsentiment en minder schommelingen. Dit is te danken aan de voortdurende vooruitgang in AI en de halfgeleiderindustrie, die van vitaal belang zijn voor technologische innovatie en impact hebben op diverse industrieën.

Bitcoin’s groeiende concurrentie met grote tech aandelen maakt zijn rol in het investeringslandschap steeds duidelijker. Met bredere adoptie en aansluiting bij financiële markten lijken digitale valuta’s de toekomstige groei te domineren, mogelijk zelfs de meest gevestigde techgiganten te overtreffen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu