Blockchain Stories
Chainlink stijgt na goedkeuring Ethereum spot ETF
Altcoin Nieuws

Chainlink stijgt na goedkeuring Ethereum spot ETF

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink (Ticker: LINK) steeg in waarde na het nieuws over de goedkeuring van alle Ethereum (Ticker: ETH) spot ETF’s. Het netwerk biedt orakel diensten voor prijzen aan en heeft als doel de brug te slaan tussen crypto gegevens en traditionele financiën. LINK steeg de afgelopen 24 uur met 1,57% en bereikte $16,84.

Wachten op uitbraak

LINK wachtte al een tijdje op een grotere uitbraak, maar de Bitcoin (Ticker: BTC) rally trok alle aandacht. Pas na de gesprekken over Ethereum ETF producten werden andere tokens in het ecosysteem weer actief. LINK is nog ver verwijderd van zijn all time high in de huidige bull cyclus, wat de hoop op een hoger prijsbereik opnieuw aanwakkerde. Het handelsvolume van LINK steeg tot $893 miljoen in de afgelopen 24 uur.

Chainlink loopt voor op de concurrentie

Chainlink had altijd al het first mover voordeel bij het bouwen van orakels. Om die reden hebben concurrenten zoals Pyth Network nog een lange weg te gaan voordat ze als invloedrijke orakel diensten kunnen worden beschouwd.

image 74
Bron: Dune

Chainlink loopt voor op anderen met 30 keer meer gebruikers en invloed in meerdere apps. Chainlink is ook het meest geïntegreerd met Ethereum. Het ambitieuze doel van Chainlink is om de nieuwe trend van het tokeniseren van crypto en het bouwen van real-world assets (RWA) op de blockchain te leiden.

Zal Chainlink de meme hype vervangen?

Het ETF verhaal verschuift de aandacht weer naar mainstream fondsen. Na maanden van handel in meme tokens, kan LINK een van de zeldzame bouwers zijn met veelzijdige producten. Tijdens eerdere bull cycli heeft LINK de markt vooruitgelopen en handelaren kunnen LINK binnenkort herontdekken. 

Gedurende het grootste deel van 2024 is LINK ook onder de $20 gebleven, waarbij de verwachting is dat deze weer naar $100 kan gaan. Chainlink is meer dan alleen een token. Als een knooppunt tussen Ethereum en de toonaangevende groeiketens Optimism en Arbitrum, werkt het aan gegevensdeling en beveiliging.

Krijgt LINK zijn eigen Spot ETF?

Het grote effect van de goedkeuring van de Ethereum ETF ligt in de beslissing dat ETH, als utility token, een commodity is en geen effect. LINK is ook een utility token, wat de relatief lage prijs verklaart. 

Een van de belangrijkste functies is om te dienen als een fee token voor orakel diensten. De stap zou de deur openen voor het creëren van meer ETF’s gekoppeld aan utility tokens, en er ontstonden al speculaties over een aanstaande LINK ETF. De gesprekken over nieuwe producten kwamen op gang nadat Grayscale ook zijn portfolio uitbreidde met Stacks en Near Protocol.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu