Blockchain Stories
Coinbase hervat handel in XRP in New York en de XRP koers stijgt
Coinbase Crypto Exchange Nieuws

Coinbase hervat handel in XRP in New York en de XRP koers stijgt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency exchanges, heeft kort geleden de handel in XRP hervat voor gebruikers in New York. Deze beslissing komt op een moment van flinke prijsschommelingen voor XRP, dat op 21 mei een wekelijkse piek van $0.5535 bereikte. De aankondiging werd gedaan door Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, via zijn social media kanalen. Hij verklaarde kort en bondig: “XRP handel op Coinbase is nu beschikbaar in New York.”

Grote XRP bewegingen door whales

Whale Alert, een platform dat grote cryptocurrency transacties volgt, heeft de laatste tijd veel aandacht getrokken met meldingen van aanzienlijke XRP bewgingen. In twee afzonderlijke berichten op X onthulde Whale Alert dat grote XRP houders, ook wel bekend als whales, meer dan 55 miljoen XRP tokens hebben verplaatst.

In één transactie werden 30,080,000 XRP tokens, ter waarde van $15,634,673, overgedragen naar de exchange Bitso. Een andere transactie betrof de overdracht van 25,800,000 XRP tokens, met een waarde van $13,407,670, naar Bitstamp. Deze grote verplaatsingen hebben geleid tot een lichte stijging in de prijs van XRP en hebben de interesse en speculatie binnen de cryptocurrency community aangewakkerd.

Gister meldde Whale Alert een XRP transactie van meer dan 240 miljoen XRP.

SEC zaak en juridische achtergrond

De hervatte handel in XRP komt na een periode van juridische onzekerheid. In 2020 besloot Coinbase, samen met andere exchanges, om XRP te delisten na een rechtszaak aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple Labs, het bedrijf achter XRP. De SEC beschuldigde Ripple Labs ervan dat XRP een ongeregistreerd effect was, wat leidde tot aanzienlijke marktverstoring en prijsdalingen voor XRP.

Onlangs was er echter een belangrijke juridische ontwikkeling in de zaak. Rechter Sarah Netburn oordeelde in het voordeel van Ripple, waarbij ze verklaarde dat XRP geen effect is. Deze uitspraak heeft de weg vrijgemaakt voor meer positieve sentimenten rondom XRP. Hoewel de definitieve uitspraak in de zaak nog moet komen, heeft de recente beslissing de markt al enigszins gestabiliseerd en het vertrouwen van beleggers in XRP hersteld.

Prijsontwikkelingen en handelsactiviteit

Sinds de hervatting van de handel op Coinbase is de XRP koers gestegen. Momenteel wordt XRP verhandeld voor $0.524, met een lichte stijging van 0.53% in de afgelopen dag. In de afgelopen week heeft XRP een meer significante stijging van 1% doorgemaakt, ondanks een maandelijkse daling van 4,3%. Deze prijsbewegingen weerspiegelen de hernieuwde interesse en het optimisme onder beleggers, ook dankzij de hervatting van de handel in New York, een belangrijke financiële markt.

De recente toename in handelsactiviteit suggereert dat beleggers vertrouwen hebben in de toekomst van XRP, ondanks de lopende juridische strijd. De beslissing van Coinbase om de handel in New York te hervatten kan gezien worden als een stap naar meer stabiliteit voor XRP.

Het biedt beleggers een kans om opnieuw toegang te krijgen tot XRP in een grote financiële hub, wat de liquiditeit en de prijsstabiliteit ten goede kan komen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu