Blockchain Stories
Ethereum trotseert marktdalingen: Gaat ETH de $4.000 doorbreken?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum trotseert marktdalingen: Gaat ETH de $4.000 doorbreken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum heeft te maken met algemene marktdalingen, maar lijkt sterk in zijn schoenen te staan door de goedkeuring door de SEC van acht spot ETH ETFs. Dit lijkt de opwinding en het optimisme van de beleggers weer te hernieuwen. Zal dit ervoor zorgen dat de Ether de $4000 grens doorbreken?

ETH als een baken in de storm

Terwijl verschillende externe factoren de crypto markt hard treffen, valt de Ether op door opwinding en marktsentiment over de spot Ether ETFs. Op het moment van schrijven heeft de Ethereum koers een daling van iets meer dan 3% in een dag gezien. 

Echter, als we naar de rest van de week kijken, staat Ethereum als een baken in de storm. De Bitcoin heeft een mooi hoogtepunt bereikt deze week om vervolgens weer naar beneden te kelderen. In totaal heeft de Bitcoin een stijging van 0,9% behaald deze week, terwijl Ethereum ongeveer rond dezelfde prijs blijft hangen met een stijging van 21,2% deze week. 

Optimisme over Ethereum

Zach Pandl, Managing Director of Research bij Grayscale, merkte op dat hoewel macro-economische factoren de crypto markt laten stijgen, de opwinding over de ETH ETFs de Ethereum koers stabiel hielden. Het optimisme over de spot ETH ETFs heeft een stijging in reële rentetarieven, wat een effect had op zowel de aandelen als crypto markt, doorbroken. 

Het optimisme over Ethereum begon eerder deze week al, nadat Bloomberg analisten voorspelden dat de goedkeuringskansen van spot ETH ETFs van 25% naar 75% zouden gaan. Dit leidde tot een koersstijging van 21,2% van ongeveer $3.027 op 17 mei, naar de huidige koers van ongeveer $3.673. 

Pandl zei dat de positieve trend zich voort zal kunnen zetten als de ETFs gaan handelen. Nu hier alleen nog een S-1 goedkeuring van de SEC voor nodig is, ziet het er aardig goed uit. 

Verschillende experts verwachten uitstekende prestaties als de spot ETH ETFs worden verhandeld. Brian Rudick van GSR verwacht dat de goedkeuring een positieve verandering zal betekenen voor de manier waarop de Verenigde Staten tegen crypto aankijkt

Mogelijke stijging naar $4.000

Dergelijk optimisme op de crypto markt kan ervoor zorgen dat de Ether eindelijk de stijging opnieuw doorpakt naar de grens van $4.000. In maart hebben we kort boven de $4.000 kunnen handelen, maar het marktsentiment is al lang niet zo goed geweest over Ethereum. 

De dichtstbijzijnde weerstandsniveau is $3.700. Dit niveau hebben we al bijna bereikt. Het eerstvolgende niveau zal $4.000 zijn, wat we de vorige keer net konden doorbreken, maar niet vast wisten te houden. 

Het is voor nu vooral afwachten tot de ETH ETFs verhandeld kunnen worden. De kans is groot dat dit een positief effect zal hebben op de koers. Echter, het is altijd belangrijk om zelf onderzoek te doen voordat je belegt in crypto!

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu