Blockchain Stories
Experts: ‘Goedkeuring ETH ETF bewijst dat Ether geen effect is’
Altcoin Ethereum Nieuws Regulatie

Experts: ‘Goedkeuring ETH ETF bewijst dat Ether geen effect is’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente goedkeuring van de spot Ethereum ETFs door de Amerikaanse SEC, lijkt volgens experts te bevestigen dat de Ether geen effect is. Dit liet Bloomberg ETF analist James Seyffart weten in de podcast Bankless met Ryan Sean Adams. 

Zo moet een goedkeuring op grondstof gebaseerde trustaandelen bevestigen dat de SEC Ethereum expliciet erkend als geen effect. Ook suggereert Seyffart dat de erkenning ook verder kan uitstrekken tot andere tokens. Wellicht kan crypto eindelijk gezien worden als een handelswaar in plaats van een effect. 

Het debat over de status van Ethereum

De S-1 goedkeuring van de ETH spot ETF lijkt het debat rondom de status van Ethereum af te kunnen sluiten. Zo herhaalt advocaat voor crypto, Justin Browder, op X (Twitter) het sentiment van Seyffart en stelt dat als de ETH ETFs S-1 goedkeuring krijgen, wat het laatste vereiste is voor de verhandeling van de ETFs, dit debat voorgoed voorbij kan zijn:

Zo laat hij weten:

“Als een van de ETH spot ETF’s S-1 goedkeuring krijgt, is het debat voorbij: ETH is geen effect. Er is geen legale manier waarop een fonds waarvan de activa (bijna) volledig uit effecten bestaan, van kracht kan worden op een S-1 (met één uitzondering die niet van toepassing is).”

Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, gaat nog een stap verder en suggereert dat deze gedachtegang ook toegepast kan worden op andere tokens:

“Trouwens, het belangrijkste hier is niet de ETF, maar: totale verandering in standpunt door de admin, die Gensler dwingt toe te geven. ETH is een handelswaar, zelfs met zijn huidige kenmerken. Dat betekent dat we naar *VEEL* andere projecten kunnen extrapoleren welke elementen van belang zijn op het gebied van beveiliging. Tegenwoordig zijn veel dingen waarschijnlijk handelswaar geworden, ook al weten ze dat nog niet.”

Verschil tussen Ether en staked Ether

Ondanks dat de goedkeuring van spot ETH ETFs de status van de Ether als geen effect versterkt, verwacht Seyffart dat de SEC zich nog steeds kan concentreren op instellingen die betrokken zijn bij het inzetten van de Ether. Zo verwacht hij dat de SEC een onderscheiding kan maken tussen Ether en staked Ether. Staked Ether kan namelijk wel onder de definitie van effect kunnen vallen. 

De kans is gelukkig groot dat de SEC binnenkort met een officiële verklaring naar buiten zal komen omtrent de status van Ethereum. Dit zal duidelijkheid geven over de huidige status van de token. 

SEC keurt ETH ETFs goed

Op 23 mei 2024 keurde de Amerikaanse SEC officieel de 19b-4 aanvragen van VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, Ark 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise goed. Wel is het bijzonder dat de ETF uitgevers staking uit de definitieve wijzigingen hebben gehaald. 

De enige uitgever die geen goedkeuring heeft ontvangen van de SEC, is Hashdex. De goedgekeurde uitgevers moeten wachten tot ze goedkeuring hebben ontvangen van de S-1 registratieverklaringen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu