Blockchain Stories
Dogecoin meme icoon Kabosu overleden op 17-jarige leeftijd
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin meme icoon Kabosu overleden op 17-jarige leeftijd

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kabosu, de Shiba Inu die bekend staat als het gezicht van Dogecoin en uitgegroeid is tot een enorme meme op het internet, is vanochtend op 24 mei 2024 vredig overleden op 17-jarige leeftijd. De gehele crypto community eert haar nalatenschap. 

Het bericht van de eigenaar van Kabosu

Op haar eigen blog heeft de eigenaar van Kabosu, Atsuko Sato, het nieuws bekend gemaakt. In dit bericht heeft ze haar dankbaarheid uitgesproken naar de liefde en steun die ze van Kabosu door de jaren heen heeft ontvangen. 

Sato liet in dit bericht ook weten dat er op 26 mei een afscheidsfeest gehouden zal worden in de Flower Kaori in Kotsu no Mori, Narita City, als afscheid voor ‘Kabo-chan’. 

Eerbetoon van de crypto community

De crypto community en veel fans van Kabosu heeft hun condoleances laten horen in combinatie met enkele herinneringen en eerbetonen aan de hond. De Shiba Inu heeft het hele internet op zijn kop gezet en is een echte internetlegende geworden. 

Bijzonder is dat Kabosu symbool is voor de crypto (en memecoin) cultuur. Het nalatenschap van de hond is een complete gemeenschap en zal toekomstige generaties van deze gemeenschap blijven inspireren. 

De ‘doge’ meme en het ontstaan van Dogecoin

Kabosu ontving voor het eerst aandacht nadat haar eigenaar in 2010 foto’s van haar geadopteerde hond op haar blog plaatste. Met name één foto van Kabosu, met een sceptische en nieuwsgierige uitdrukking, ging compleet viraal. Hier is uiteindelijk ook de ‘doge’ meme vandaan gekomen. 

Deze foto, vaak vergezeld met zinnen in gebroken Engels, werd de hoeksteen van de moderne internetcultuur. In 2013 steeg de populariteit van de ‘doge’ meme nog verder nadat Dogecoin werd gemaakt, met Kabosu als het officiële logo. 

Ondanks dat Dogecoin oorspronkelijk een grap was, ontwikkelde de token zich snel tot een belangrijke crypto token dat verantwoordelijk is voor verschillende liefdadigheidsinitiatieven. Zo is Dogecoin onder andere verantwoordelijk voor schoonwaterprojecten en de financiering van het Jamaicaanse bobsleeteam. 

In december 2022 informeerde Sato dat de gezondheid van Kabosu achteruit ging. Dit leidde direct tot overweldigende steun van de crypto community. Ook mede-oprichte van Dogecoin, Billy Markus, beter bekend als Shibetoshi Nakamoto, die zijn volgers vroeg om ondersteuning te sturen:

Dit leidde ertoe dat een X (Twitter) gebruiker aanbood om ‘alle kosten te dekken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat Kabosu de beste behandeling krijgt’. 

Effect van Kabosu op de politiek

Kabosu heeft niet alleen een effect gehad op de internet gemeenschap, maar ook op de politiek. Zo heeft de herverkiezingscampagne van Joe Biden een ‘meester van memes’ in dienst genomen. 

Dit is een bijzondere keuze geweest van de campagne, aangezien dit de eerste keer is dat zo’n grote internet community aangesproken wordt door middel van memes. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu