Blockchain Stories
Bitcoin klaar voor een nieuwe piek? Handelsvolumes hoogst in 2 jaar
Bitcoin Nieuws

Bitcoin klaar voor een nieuwe piek? Handelsvolumes hoogst in 2 jaar

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de afgelopen dagen een enorme prijsstijging doorgemaakt, wat leidde tot een piek in optimisme voor BTC. Vanwege deze prijsstijging was er ook een enorme piek in het volume van BTC transacties.

Het volume stijgt lekker door

Volgens onze gegevens is het BTC handelsvolume in Amerika teruggekeerd naar het niveau van 2022. Het hoge volume van BTC transacties in Amerika gaf aan dat de Amerikaanse markt grote interesse toont in Bitcoin en mogelijk zelfs verzadiging had bereikt.

Bij de Asia Pacific regio (APAC) was dit niet het geval. Het volume tijdens APAC handelsuren was aanzienlijk lager. Dit betekende dat er een grote groep mensen was die nog niet in contact was gekomen met Bitcoin

Naarmate de populariteit van Bitcoin groeit, kunnen handelaren die tijdens APAC uren actief zijn binnenkort gaan investeren en handelen in Bitcoin. Dit kan de prijs van Bitcoin naar nieuwe hoogten drijven.

Oude holders verplaatsen hun BTC

Terwijl BTC zijn eerder gevestigde all time highs begon te bereiken, zagen we dat veel oude holders hun Bitcoins aan het verplaatsen waren. Onlangs werd een on chain beweging van meer dan 10 jaar oude Bitcoin geregistreerd. Een transactie waarbij 2.000 BTC was betrokken, werd verzonden in blok 844625, wat een significante verschuiving markeerde in lang vastgehouden Bitcoin.

Whales maken bewegingen

Dit gedrag van whales kan FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) veroorzaken onder holders en handelaren. Hierdoor kan dit een negatieve impact hebben op de prijs van BTC.

Op het moment van schrijven werd BTC verhandeld op $67.044 en was de prijs in de afgelopen 24 uur met 3,70% gedaald. Bovendien was de snelheid waarmee het werd verhandeld toegenomen, wat impliceert dat de frequentie waarmee BTC werd verhandeld ook was gestegen.

Daarbij kwam dat de MVRV ratio voor BTC ook aanzienlijk was gegroeid, wat impliceert dat de meeste wallets winstgevend waren op het moment van schrijven. Hoewel dit positief is voor de huidige holders, kan het problemen betekenen voor de prijs van BTC.

Naarmate de winstgevendheid stijgt, neemt ook de prikkel om te verkopen toe. Als holders beginnen met winst nemen, kan de prijs van BTC negatief worden beïnvloed. Een factor die de waarschijnlijkheid kan bepalen dat een adres hun BTC verkoopt, is de Long/Short-ratio.

De Long/Short-ratio toont het aantal lange termijn houders vergeleken met kortetermijn houders op het netwerk. Op het moment van schrijven daalde deze ratio, wat wijst op een overheersing van kortetermijn houders die eerder geneigd zijn hun bezittingen te verkopen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu