Blockchain Stories
Onderzoek wijst uit: freelancers zouden in crypto betaald willen worden
Nieuws

Onderzoek wijst uit: freelancers zouden in crypto betaald willen worden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uit onderzoek van Zero Hash komt naar voren dat freelancers de voorkeur aan betalingen in crypto geven. Maar liefst 93% van alle ondervraagde freelancers geven aan dat zij de voorkeur aan crypto geven. Daarbij valt wel op dat zij benoemen dat het een aanvulling moet zijn op de huidige betalingen in fiatkapitaal. Daaruit blijkt dat veel freelancers de voorkeur zouden geven aan een combinatie van betalingen in fiatgeld en in crypto.

Belangrijke toevoeging: uit dit onderzoek blijkt dat veel freelancers de voorkeur aan stablecoins geven. Van eventuele koersdalingen of koersstijgingen ten opzichte van de reguliere valuta is daarom geen sprake.

Onderzoek in het buitenland

Het is goed om te benoemen dat het onderzoek in het buitenland uitgevoerd is. In totaal zijn 2500 freelancers uit Amerika, Brazilië, Argentinië, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten ondervraagd. Het grootste gedeelte van hen geeft aan dat zij facturen middels crypto zouden willen innen.

De hoofdreden hiervan is evident: in deze landen hebben freelancers veel last van valutaproblemen. Zij kunnen geen diensten voor buitenlandse klanten verrichten zonder last te krijgen van valuta- en wisselkoersverschillen. Door een betaling in crypto af te spreken, wordt dit probleem direct tenietgedaan.

In Nederland zouden, hoogstwaarschijnlijk, minder ZZP’ers zo’n sterke voorkeur hebben. Als je als Nederlandse freelancer met het buitenland zaken doet, kun je ‘gewoon’ met euro’s betaald worden. Van enige koers- of valutaverschillen is daarom in ons land minder tot geen sprake. Desondanks bieden de nodige freelancers en ondernemers aan om in crypto betaald te worden. Dit doen vooral freelancers die overtuigd zijn van de potentie van crypto.

Voorkeur voor crypto voor abonnementen

Uit hetzelfde onderzoek komen ook andere, opvallende zaken naar voren. Zo gaf 81% van alle ondervraagde freelancers aan dat zij abonnementen met crypto zouden willen betalen. Het gaat hierbij om abonnementen van bijvoorbeeld Spotify en Netflix. Dat veel freelancers in bovengenoemde landen hier de voorkeur aan geven, heeft met twee redenen te maken:

  • Gemak. Volgens veel ondervraagde freelancers is het ‘gewoon’ makkelijker om met crypto te betalen.
  • Veiliger. Ook geven veel ondervraagde freelancers op het gebied van veiligheid de voorkeur aan crypto.

Wat levert een betaling in crypto voor Nederlandse ZZP’ers op?

De uitkomsten van bovengenoemd onderzoek zijn overduidelijk. In bovengenoemde landen gaat de absolute voorkeur van veel zelfstandigen uit naar betalingen in crypto. Zou dit voor Nederlandse ZZP’ers ook interessant kunnen zijn? Ja, zonder enige twijfel.

Zo is het mogelijk om met crypto flink wat kosten te besparen. Als je een zakelijke rekening bij Rabobank hebt, betaal je bijvoorbeeld €0,12 per transactie. Daar komen dan ook nog de maandelijkse vaste kosten bovenop. Onder aan de streep ben je als ZZP’ers bij één van de grootbanken dus behoorlijk veel geld kwijt. Daar zou bij betalingen met crypto geen sprake (meer) van zijn.

Ook zou het innen van facturen snellen kunnen gaan, indien je crypto als betaalmethode aanbiedt. Uiteraard moeten voor freelancers de klanten/opdrachtgevers wel open staan om überhaupt met crypto te willen betalen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu