Blockchain Stories
Grote zorgen over de toekomst van Polkadot
Altcoin Nieuws

Grote zorgen over de toekomst van Polkadot

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder deze week verschenen er opvallende berichten vanuit het Polkadot team. Op 28 juni verscheen namelijk een rapport over de eerste helft van 2024. Hieruit bleek dat het Polkadot team ontzettend veel geld uitgeeft. Over de eerste 6 maanden van het huidige jaar ging het om een bedrag van maar liefst $86 miljoen. Een gigantisch bedrag, waardoor er inmiddels grote zorgen zijn ontstaan over de toekomst van Polkadot.

Waar is dit geld naar toe gegaan?

Het is vrij uniek dat zo’n cryptoproject uitgaven van $86 miljoen heeft. Op jaarbasis komt dit uit op bijna $170 miljoen. Voor een dergelijk bedrag zou je ontzettend veel verwachten, maar Polkadot lijkt juist achter de feiten aan te lopen. De investeringen van $86 miljoen hebben in het eerste half jaar van 2024 nog niet tot de gewenste resultaten geleidt.

Wat hierbij ook opvalt, is de manier waarop het team van Polkadot het geld uitgeeft. Zo is er meer dan $15 miljoen aan marketing in de vorm van sponsorships en influencers uitgegeven. Daarbovenop komt nog een $20 miljoen aan andere marketinguitgaven. Je zou denken dat je voor een dergelijk bedrag perfecte marketing voert, maar daar is geen sprake van. Volgens bovenstaande tweet zijn er namelijk 59% minder accounts geregistreerd.

De overige uitgaven van Polkadot zijn door een crypto analist netjes in een tabel verwerkt:

Uiteenlopende bedragen

De analist DefiIgnas heeft op zijn X-account een uitgebreide analyse over Polkadot geplaatst. Daarbij valt op dat er uiteenlopende bedragen genoemd worden. Zo geeft hij aan dat Polkadot in de eerste 6 maanden van 2024 in totaal $86 miljoen gespendeerd heeft. Daartegenover staat wel dat het Polkadot team vrij veel liquide middelen heeft:

Veel uitgaven, weinig inkomsten

De toekomst van Polkadot lijkt nu echt in het geding te komen. De gigantische uitgaven hebben namelijk (nog) niet voor hogere inkomsten gezorgd. De inkomsten vallen dusdanig tegen waardoor er grote vraagtekens bij de toekomst gezet worden. Is het voor het Polkadot team nog wel mogelijk om op deze manier door te gaan?

Op dit moment bezit Polkadot voor $245 miljoen aan activa. Een groot deel van dit bedrag is te danken aan de waarde van de tokens: ongeveer $188 miljoen. Tegelijkertijd valt op dat de investeringen in het eerste half jaar van 2024 echt gigantisch zijn ten opzichte van een jaar eerder. In de tweede helft van 2023 gaf Polkadot 2,4 keer minder geld uit. Gezien de bedragen waar het over gaat, is een factor 2,4 ontzettend veel. Vooralsnog heeft dit dus nog weinig effect gesorteerd.

Zit er dan nog toekomst in het Polkadot project? Als de huidige investeringen en inkomsten op dezelfde voet doorgaan, heeft het Polkadot project nog maximaal 2 jaar te leven. Na deze 2 jaar zou het wel eens einde verhaal voor Polkadot kunnen zijn. Giotto de Filippi geeft echter aan dat het zover nooit gaat komen:

Feit is dat Polkadot hoe dan ook de inkomsten moet zien te vergroten. Wellicht is er een andere marketingstrategie geen verkeerde keuze.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu