Blockchain Stories
Gerucht: lancering van Ethereum ETF’s op 15 juli
Altcoin ETF Ethereum Gerucht Nieuws

Gerucht: lancering van Ethereum ETF’s op 15 juli

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder waren er geruchten dat de Ethereum Spot ETF’s op 4 juli gelanceerd zouden worden. Hier stak de SEC echter een stokje voor. Naar alle waarschijnlijkheid waren nog niet alle aanvragen in orde, waardoor de SEC de Ethereum ETF’s uitgesteld heeft. De president van de ETF Store, Nate Geraci, deelt nu een tijdschema waaruit zou blijken dat de Ethereum ETF’s op (of vanaf) 15 juli gelanceerd worden:

Enkele obstakels te overwinnen

Een crypto ETF lanceren gaat niet zonder slag of stoot. Ga maar eens na hoe lang het heeft geduurd voordat de Bitcoin ETF’s uiteindelijk goedgekeurd werden. De Ethereum Spot ETF’s lijken hetzelfde patroon door te maken. Ook deze lancering is inmiddels al meerdere keren verplaatst, hoewel er nooit een officiële lanceringsdatum genoemd is.

Er zijn voor de ETH Spot ETF’s nu nog een paar obstakels te winnen. Volgens Nate Geraci, die zich op gegevens van Bloomberg baseert, is onder meer 8 juli een belangrijke dag. Op die dag zouden er namelijk nieuwe, herziene S-1 aanvragen ingediend worden. Deze aanvragen zouden uiterlijk 12 juli door de SEC goedgekeurd moeten zijn.

Keurt de SEC deze S-1 aanvragen daadwerkelijk goed? Dan is het de verwachting dat de ETH Spot ETF’s vanaf 15 juli gelanceerd worden. Of dit daadwerkelijk op maandag 15 juli gebeurt of later in de week, is nog niet volledig duidelijk.

Bij dit tijdschema speelt de Onafhankelijkheidsdag onbewust een rol. Deze dag, traditiegetrouw op 4 juli, levert een korte vertraging op. Op deze officiële Amerikaanse feestdag is namelijk niemand aan het werk. Ook niet de geleerden van de SEC.

Wat zijn de verwachtingen van de ETH ETF’s?

De verwachtingen van de ETH ETF’s zijn toch wel hooggespannen te noemen. Men meent dat de lancering van deze ETF’s wel eens voor een massale adoptie van crypto zou kunnen zorgen. Voor de gemiddelde belegger wordt het immers een stuk eenvoudiger om daadwerkelijk in crypto te beleggen.

Meerdere analisten verwachten hierdoor een flinke koersstijging van ETH. Het ligt daarbij ook in de lijn der verwachtingen dat ETH beter gaat presteren dan BTC. Uiteraard is deze zekerheid er nooit, maar ETH lijkt door de ETF’s net iets meer momentum te genereren.

Tegelijkertijd spelen er bij Bitcoin ook wat zaken op de achtergrond. Kijk maar eens naar de vele BTC die deze weken op de markt komen, onder meer ten gevolge van de terugbetalingen van Mt. Gox. Dit kan de Bitcoin prijs doen afkoelen, terwijl de ETH ETF’s juist voor een stijging van de Ethereum koers kunnen zorgen.

Al met al kijkt de gehele cryptowereld naar de mogelijke lancering van de Ethereum ETF’s. Vooralsnog is het wachten op officiële data, maar bovengenoemd tijdschema ziet er bijzonder realistisch uit. Blijkt dit tijdschema te kloppen? Dan is het vanaf de week van 15 juli mogelijk om in Ethereum ETF’s te investeren. Vanaf dat moment is het interessant om te kijken wat de instroom van geld in deze ETF’s is. Die instroom gaat bepalend worden voor het verloop van de ETH koers.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu