Blockchain Stories
Hoe Bitcoin voor MicroStrategy 380% stijging veroorzaakte
Bitcoin Nieuws

Hoe Bitcoin voor MicroStrategy 380% stijging veroorzaakte

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto gerelateerde aandelen en Bitcoin (Ticker: BTC) miners kwamen naar voren als de grootste winnaars in de eerste helft van het jaar, geleid door MicroStrategy aandelen, die drie keer winst boekten. 

Volgens het recente rapport van CCData, ‘2024 H2 Outlook’, boekte MSTR een stijging van ongeveer 380%. Het rapport zegt dat deze stijging mede mogelijk is door het enorme BTC bezit.

MicroStrategy’s BTC holdings

MicroStrategy leidde met een stijging van 380% in de aandelenkoers, aangedreven door zijn 214.000 Bitcoin bezit, nu ter waarde van $13,3 miljard, gekocht tegen een gemiddelde kostprijs van $35.158. Deze bezittingen hebben het bedrijf sinds 2020 ongeveer $6,54 miljard opgeleverd.

Prestaties van BTC miner aandelen en de algemene markt

Daarnaast boekten andere crypto gerelateerde aandelen zoals Coinbase en Robinhood ook indrukwekkende stijgingen, respectievelijk met 329% en 120%, volgens het rapport. Crypto mining aandelen registreerden ook een opmerkelijk herstel. Na het halvering evenement in april stegen aandelen zoals Hut 8 Corp en Bitfarms Ltd respectievelijk met 85% en 35%.

image 20
Bron: CCData

Spot BTC ETFs en institutionele adoptie

Wat betreft spot BTC ETFs merkte het rapport op dat deze producten de institutionele adoptie hebben versterkt. Deze producten hebben $14,41 miljard aan instromen aangetrokken en de totale netto activa naar $53,56 miljard geduwd. 

Deze ETFs vertegenwoordigen nu ongeveer 4,4% van Bitcoin’s totale marktkapitalisatie. De IBIT ETF alleen heeft bijna $17,64 miljard aangetrokken, wat meer dan 1,5% van Bitcoin’s marktkapitalisatie beslaat.

Dynamiek van de marktaandelen van CEX

Massieve groei werd ook gezien in de gecentraliseerde exchange (CEX) sector, met in de eerste helft (H1) een totale spot volume van $10,6 miljard, een stijging van 140% ten opzichte van H2 2023. 

image 21
Bron: CCData

Op het gebied van marktaandeel voegde het rapport toe: Bitget, Crypto.com en Bybit hebben de grootste stijgingen gezien van respectievelijk 38%, 25% en 22%, terwijl Coinbase kleine dalingen van ongeveer 6% heeft ervaren.

Bitcoin en crypto markten: vooruitzichten H2 2024

Het rapport benadrukte dat de prestaties van H1 een solide basis kunnen vormen voor een nog beter H2. Met name beschouwde het de verwachte renteverhogingen van de Fed later in 2024 en de aanstaande lancering van de Ethereum ETF. 

Bovendien zijn toenemende regelgevende duidelijkheid in de VS en de EU (door MiCA) ook cruciale katalysatoren voor H2. In feite weerklonk het recente juli vooruitzichten rapport van ons deze optimistische vooruitzichten, vooral voor BTC en memecoins.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu