Blockchain Stories
In verschillende landen nieuwe crypto ontwikkelingen
Nieuws Regulatie

In verschillende landen nieuwe crypto ontwikkelingen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder schreven wij onder meer over de Duitse overheid die veel BTC verkoopt. Ook schreven wij over de legalisering van crypto in India en de nieuwe crypto ontwikkelingen in Turkije. Voor de gehele cryptowereld zijn deze ontwikkelingen positief, aangezien deze bij kunnen dragen aan een grotere crypto adoptie. In dat licht gezien is het ook een goed teken dat in andere landen eveneens duidelijke crypto ontwikkelingen gaande zijn.

Ontwikkelingen in Rusland

In Rusland heeft men de nodige moeite met buitenlandse transacties. Voor bijvoorbeeld Europese bedrijven is het bijvoorbeeld verboden om te handelen met Russische bedrijven. De vice voorzitter van de Centrale Bank van Rusland is daarom aan het kijken naar crypto betalingen. Het idee is om stablecoins voor internationale transacties te legaliseren. Deze coins zouden qua koers gekoppeld moeten worden aan goud of aan de Amerikaanse dollar.

Dit is in ieder geval hetgeen Alexey Guznov aan Russische media verteld heeft. Hij voegde daar nog aan toe dat men druk bezig is om verschillende voorstellen te formuleren. Het uiteindelijke doel is om de gehele keten te reguleren, waardoor Russische bedrijven makkelijker zouden moeten kunnen handelen met het buitenland.

Ontwikkelingen in Hong Kong

Uit Hong Kong kwam het bericht dat men bezig is om de crypto wet- en regelgeving te updaten. Het doel hiervan is om de innovatie te bevorderen en om crypto investeerders te beschermen. Met dit streven lijkt de overheid van Hong Kong aan te geven dat zij in crypto geloven.

Dat sluit overigens volledig aan op het algehele doel van Hong Kong. Dit Aziatische land heeft namelijk het doel om een leidende fintech-hub te worden. Om dit doel te behalen, kan men simpelweg niet meer om crypto heen. Het is daarom meer dan logisch dat het regelgevingsklimaat voor crypto heroverwogen en aangepast gaat worden. Op het moment van schrijven is Hong Kong al één van de meest interessante cryptolanden:

Ontwikkelingen in Amerika

Elke dag weer vinden er veel nieuwe ontwikkelingen in Amerika plaats. Zo komen de Amerikaanse verkiezingen steeds dichterbij, heeft Trump zich wederom positief uitgesproken over crypto en staat er een grote rechtszaak op de planning. In juli 2024 gaat namelijk de rechtszaak tussen de SEC en Ripple dan echt plaatsvinden. Ook is er nog een rechtszaak gaande tussen Binance en de Amerikaanse overheid.

Met andere woorden: er gebeurt voldoende in Amerika. Het meest opvallende van de afgelopen dagen is het gerucht dat Trump Bitcoin als reserve asset in de Amerika wil hebben. Dit heeft hij in ieder geval in een interview met Forbes gesteld.

Volgens Trump kan Amerika hiermee een strategische voorsprong innemen. Het lijkt erop dat Trump hiermee Amerika ook wil behoeden voor een verdere voorsprong van China en Rusland. Deze landen zijn aan een wereldwijde groei op meerdere aspecten bezig en worden daarmee een steeds grotere concurrent van Amerika. Door Bitcoin als reserve asset in Amerika op te nemen, kan Amerika mogelijk van concurrentievoordelen profiteren. Dat is althans de opvatting van Donald Trump.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu