Blockchain Stories
Indiase crypto markt krijgt een impuls door deze rechtbank uitspraak
Altcoin Nieuws

Indiase crypto markt krijgt een impuls door deze rechtbank uitspraak

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een Hooggerechtshof in India heeft onlangs een uitspraak gedaan die gunstige gevolgen kan hebben voor Indiase crypto holders. De rechtbank oordeelde dat het deelnemen aan cryptocurrency transacties niet in strijd is met de Indiase wetgeving. Dit kwam voort uit een zaak waarbij individuen werden beschuldigd van het plegen van een Ponzi schema.

Status van cryptocurrency in India

Rechter Sasikanta Mishra van het Hooggerechtshof van Orissa verduidelijkte de status van cryptocurrency in India en concludeerde dat cryptocurrency niet valt onder de definitie van “geld” zoals uiteengezet in de Prize Chits and Money Circulation Schemes (Banning) Act. 

Verder kunnen investeringen door het publiek in cryptocurrency niet worden geclassificeerd als deposito’s onder de Odisha Protection of Interests of Depositors (in Financial Establishments) Act. 

In zijn uitspraak zei rechter Mishra:

Alleen het handelen in cryptocurrency kan op geen enkele manier als illegaal worden beschouwd. Daarom kan het niet worden beschouwd als een overtreding onder de OPID Act.

Justice Mishra

Toename van crypto adoptie

Deze beslissing benadrukte een bredere wereldwijde trend waarin cryptocurrencies steeds meer worden erkend en geïntegreerd in reguliere financiële kaders. Kashif Raza, oprichter van Bitmining, had soortgelijke gevoelens. 

Volgens een recent wereldwijd onderzoek uitgevoerd door Statista is India naar voren gekomen als een van de top drie landen ter wereld in termen van het percentage respondenten dat aangaf cryptocurrencies te bezitten of te gebruiken. Dit onderzoek omvatte 56 landen en gebieden en weerspiegelt trends van 2019 tot 2024.

image 52
Bron: Statista

Is gebrek aan regulering een probleem?

Naarmate cryptocurrencies populairder worden, nemen ook oplichting en fraude in de crypto ruimte toe. Effectieve regulering is daarom cruciaal om investeerders te beschermen tegen Ponzi schema’s, nep ICO’s, phishingaanvallen en andere frauduleuze activiteiten. 

De Minister van Financiën van India, Pankaj Chaudhary, benadrukte dit ook en zei:

Crypto assets zijn per definitie grensoverschrijdend en vereisen internationale samenwerking om regulatoire arbitrage te voorkomen. Daarom kan wetgeving over dit onderwerp alleen effectief zijn met significante internationale samenwerking bij de evaluatie van de risico’s en voordelen en de ontwikkeling van een gemeenschappelijke taxonomie en normen.

Pankaj Chaudhary

Bloeit de cryptomarkt op dit moment?

Ondertussen onderging de cryptomarkt weinig verandering, met een wereldwijde marktkapitalisatie van $2,4 biljoen, wat een lichte daling weerspiegelde in de afgelopen dag volgens onze koersen. 

Belangrijke tokens zoals Bitcoin (Ticker: BTC), Solana (Ticker: SOL), Ripple (Ticker: XRP), Dogecoin (Ticker: DOGE) en anderen toonden dalingen met rode candlesticks op hun dagelijkse grafieken. 

Ook zijn er enkele altcoins zoals Ethereum (Ticker: ETH), <a class="wpil_keyword_link" href="https://www.blockchainstories.com/koers/SHIB/shiba-inu/” title=”Shiba Inu” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”2337″>Shiba Inu (Ticker: SHIB) en Uniswap (Ticker: UNI) die een bullish sentiment aangaven te midden van de volatiliteit.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Bitcoin marktcyclus analyse: dit verwacht Daan Crypto van de markt

Thanh Lanh Tran

Hier zijn de belangrijke instappunten voor WIF

Timo Bruinsma

Ethereum koers naar $15.000: crypto handelaar voorspelt grote rally

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu