Blockchain Stories
Nieuwe en positieve crypto ontwikkelingen in Turkije
Nieuws Regulatie

Nieuwe en positieve crypto ontwikkelingen in Turkije

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is een algemene tendens dat elk land bezig is met cryptoregulatie. Elke overheid wil uiteraard de totale controle behouden, waarvoor crypto een grote uitdaging vormt. Niks is namelijk zo decentraal en hierdoor lastig te reguleren als crypto. Veel landen zijn hier dan ook mee aan het stoeien en dat is niet altijd in het voordeel van crypto investeerders. Gelukkig is er nu goed nieuws vanuit Turkije. In dit land heeft crypto recent de legale status verkregen.

Legalisatie van crypto

De Turkse overheid heeft ervoor gekozen om crypto te legaliseren. Dit houdt onder meer in dat de Turkse inwoners legaal in crypto kunnen investeren. De Turkse overheid heeft er ook voor gekozen om crypto te definiëren als ‘immaterieel vaste activa’.

Op dit gebied lijkt de Turkse overheid de juiste stappen te maken. Met deze legalisatie wil men namelijk beter toezicht op de cryptomarkt houden. Ook wil het hiermee het vertrouwen van crypto investeerders vergroten. Bovendien is het hierdoor voor de Turkse overheid beter mogelijk om illegale praktijken hard af te straffen.

Prima basis

Met deze nieuwe wet heeft men in Turkije een prima basis gelegd. Door crypto als immaterieel vaste activa te definiëren, heeft men namelijk veel onduidelijkheden weggenomen danwel verminderd. Ook is de rol van crypto binnen het financiële ecosysteem van Turkije hiermee verduidelijkt.

Daarnaast komen cryptobedrijven in Turkije onder toezicht van de SPK te staan. Dit is de financiële waakhond en toezichthouder van het land. Dit gaat zich uiteindelijk uiten in veel controles en het benodigde toezicht vanuit de SPK. Je kunt je afvragen of dit bij het decentraliserende aspect van crypto past, maar hiermee kunnen wel grote problemen voorkomen. De cryptomarkt gaat namelijk voor beleggers met de nodige risico’s gepaard.

Forse straffen

Het doel van de Turkse overheid is om risico’s voor beleggers te verkleinen. Mede hierom is dus gekozen voor het toezicht vanuit de SPK. Tegelijkertijd heeft de overheid strenge straffen opgesteld voor ongeautoriseerde crypto activiteiten. Individuen of bedrijven die bij transacties zonder vergunning betrokken zijn, kunnen boetes tot wel €10.000 krijgen. Ook heeft de Turkse overheid in de wet opgenomen dat men gevangenisstraffen tot wel 5 jaar uit kan delen.

Elke crypto exchange die in Turkije actief wil zijn, heeft een maand de tijd om een vergunning aan te vragen. Voor deze aanvraag moet men aan strenge eisen van de SPK voldoen. Voldoet de exchange dit niet? Dan is het binnen afzienbare tijd voor deze crypto exchange niet meer toegestaan om in Turkije actief te zijn.

Duidelijke regels en normen

Je kunt zeker vraagtekens zetten bij het toezicht vanuit de Turkse overheid. Dat staat immers haak op het ideaalbeeld en de doelen van crypto in zijn algemeenheid. Wat de Turkse overheid echter wel goed doet, is duidelijk zijn vanaf het allereerste moment. Voor elke crypto investeerder en crypto exchange is het nu duidelijk wat de regels zijn. Veel andere landen zouden dit voorbeeld van Turkije prima kunnen volgen.

Wat vind jij van de inmenging van de Turkse overheid? Logisch of een stap te ver?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu