Blockchain Stories
Rechtszaak tussen Binance en de SEC gaat toch door
Binance Crypto Exchange Nieuws

Rechtszaak tussen Binance en de SEC gaat toch door

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De rechtszaak die de SEC tegen Binance aangespannen had, leek even niet door te gaan. Binance ging namelijk in beroep en wilde dat de rechtszaak volledig opgeschort werd. Rechter Amy Berman Jackson van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het District of Columbia oordeelde echter dat een groot deel van de rechtszaak gewoon door kan gaan.

Update: De rechtbank wijst verschillende SEC claims af

Na het posten van dit artikel heeft de rechtbank een aantal claims van de SEC afgewezen. De rechtbank oordeelt dat:

  • Cryptotokens geen effecten zijn.
  • Onvoldoende beweerd is dat de verkopen van BNB op secundaire beurzen effecten waren.
  • BUSD geen effect is.

Waar gaat de rechtszaak over?

De rechtszaak die al in juni 2023 ingediend werd, gaat over ernstige overtredingen van Binance. Althans: de SEC is van mening dat Binance zich niet aan de geldende cryptoregels heeft gehouden.

Zo wordt door de SEC aangegeven dat Binance investeerders misleid heeft. Ook is men van mening dat Binance eerder al Amerikaanse klanten had moeten blokkeren. Wellicht de grootste beschuldiging is dat Binance de handel niet-geregistreerde effecten toeslaat. Experts menen dat vooral deze beschuldiging bijzonder nadelig uit kan pakken voor Binance.

Overigens is dit geen op zichzelf staande rechtszaak. Deze rechtszaak is eigenlijk het gevolg van een eerdere schikking tussen Binance en de Amerikaanse overheid. Binance stemde in met een schikking en betaalde $4,3 miljard om illegale financiële handel als het ware af te kopen.

Kleine overwinning voor Binance

De uitspraak van de rechter kent een belangrijke nuance. De rechter stelde namelijk het volgende: de SEC heeft niet aangetoond dat secundaire verkopen van Binance tokens door derden daadwerkelijk effecten waren. Op dit gebied heeft Binance dus een klinkende overwinning behaald.

Wat dit betekent voor de komende rechtszaak? Dat er in principe één onderwerp minder besproken hoeft te worden. Op dit gebied heeft Binance gelijk gekregen, maar het is de vraag of de exchange ook op de andere punten gelijk gaat krijgen.

Critici geven aan dat Binance haar eigen glazen al deels ingegooid heeft. Dat deze crypto exchange de gehele rechtszaak wilde blokkeren, komt de positie van Binance absoluut niet ten goede. Heeft deze crypto exchange inderdaad iets te verbergen? Of weet het juridische team van Binance US heel goed dat men de regels overtreden heeft? De toekomst zal het ons leren.

Wat zegt Binance zelf?

Bovenstaande tweet is afkomstig van het X account van Binance US. In deze uitgebreide tweet geeft men aan dat de rechtszaak vol vertrouwen aangegaan wordt. Men is namelijk van mening dat men zich aan alle regels van de SEC gehouden heeft. Daarbij stipt de crypto exchange ook nog even aan dat er vrij weinig crypto regels bestaan. Er zou hierdoor voldoende spelingsruimte voor crypto exchanges zijn.

Het lastige voor Binance is dat het niet om slechts één aanklacht gaat. De SEC heeft inmiddels een waslijst van aanklachten samengesteld en heeft hier in de afgelopen 12 maanden onderzoek naar gedaan. Daarover stelt Binance dat het volledig aan dit onderzoek meegewerkt heeft en dat de SEC geen onregelmatigheden heeft vastgesteld. Of dat laatste daadwerkelijk de waarheid is, gaat tijdens de komende rechtszaak duidelijk worden.

De uitspraak van de rechter kan in ieder geval grote gevolgen voor Binance hebben. Er bestaat een kans dat de crypto exchange volledig wordt verboden in Amerika.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu