Blockchain Stories
SEC vs Binance update: Delen worden verworpen
Binance Crypto Exchange Nieuws Regulatie

SEC vs Binance update: Delen worden verworpen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De langdurige juridische strijd tussen cryptocurrency platform Binance en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt naar een einde toe te werken. 

Gezien de ontwikkelingen van de afgelopen 24 uur, lijkt het erop dat het oordeel in het voordeel van Binance zal uitvallen.

Verklaring van de rechter

Volgens een recente rechtbank uitspraak van 28 juni heeft rechter Amy Berman Jackson delen van de SEC’s rechtszaak tegen Binance en oprichter Changpeng Zhao verworpen. Rechter Jackson verklaarde:

Om een motie tot verwerping te overleven onder Federal Rule of Civil Procedure 12(b)(6), ‘moet een klacht voldoende feitelijke materie bevatten, die als waar wordt aangenomen, om een claim te formuleren die plausibel is’.

Bron: Judge Jackson

Ze stond echter andere aanklachten toe, waaronder die gericht tegen het moederbedrijf van Binance.US en tegen voormalig Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao, die wordt beschuldigd van handelen als een controlepersoon. 

De zaak die stelt dat Binance zich moest registreren onder de Securities Exchange Act van 1934, werd ook toegestaan door de rechtbank.

Aanklachten tegen Binance

De SEC had 13 aanklachten ingediend tegen Binance, BAM Trading Services Inc. (Binance.US) en Changpeng Zhao wegens schendingen van de effecten wetgeving. Deze aanklachten omvatten het opereren van ongeregistreerde beurzen, broker dealers en clearing agents. 

Daarnaast werden ze ook beschuldigd van het verkeerd voorstellen van handelscontroles op Binance.US en het deelnemen aan ongeregistreerde verkoop van effecten.

De rechtbanksluiting bevestigde haar beslissing en zei:

Deze gemengde uitspraak markeert een belangrijke ontwikkeling in het lopende conflict tussen de populaire crypto uitwisseling en de belangrijkste regelgevende instantie van de Verenigde Staten.

Bron: Rechtbank US

Enthousiasme binnen de crypto community

Ondanks het gebrek aan afsluiting van de juridische procedures, blijven veel stemmen binnen de crypto community vol vertrouwen en optimistisch. Een van hen, Scott Johnsson, een associate bij Davis Polk & Wardwell LLP, verklaarde:

De belangrijkste reden waarom leidinggevenden dit vieren als een win-win voor Binance, is dat rechter Jackson een belangrijke claim van de SEC tegen de uitwisseling heeft verworpen. Ze oordeelde dat de secundaire verkoop van Binance’s BNB-munten niet kwalificeert als effecten onder de Howey Test.

Bron: Scott Johnsson

Deze beslissing loopt parallel aan een soortgelijke uitspraak van rechter Analissa Torres in de zaak van Ripple tegen de SEC, waarbij het belang werd benadrukt van het evalueren van de economische inhoud van tokentransacties bij het toepassen van de Howey Test.

Joe Carlasare, Partner bij Amundsen Davis LLC, merkte op:

De uitkomst van deze zaak zal waarschijnlijk de toekomstige regelgeving voor digitale activa en het vertrouwen van investeerders vormgeven, ongeacht wie de zaak wint.

Bron: Joe Carlasare

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu