Blockchain Stories
Drie redenen waarom de Bitcoin koers heeft moeite met herstel
Bitcoin Nieuws

Drie redenen waarom de Bitcoin koers heeft moeite met herstel

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin kampt momenteel met aanzienlijke uitdagingen, waaronder grote verkopen uit ETF’s, macro-economische factoren en marktonzekerheid door overheidsacties. Hoewel sommige beleggers nog steeds kopen, blijft de verkoopdruk groot. Het is onzeker of Bitcoin zich snel zal herstellen of verder zal dalen naar nieuwe dieptepunten.

In juni is de waarde van Bitcoin drastisch gedaald van $71.083 naar $60.600, een daling van meer dan 16%. Dit roept vragen op in de crypto community over waarom Bitcoin zich zo moeilijk herstelt en welke factoren bijdragen aan de aanhoudende prijsdaling.

De Bitcoin koers handelt vandaag voor $60.860, dit is een lichte daling van 0,7% tegenover gisteren.

ETF’s en uitstroom druk

Een belangrijke factor in de dalende Bitcoin prijs is de aanzienlijke uitstroom uit Bitcoin ETF’s. Volgens Lookonchain, een blockchain analyse platform, hebben negen ETF’s samen 4.428 Bitcoin verkocht in de afgelopen 7 dagen, ter waarde van ongeveer $271 miljoen.

Grayscale was hierbij de grootste verkoper met 3.375 BTC, gevolgd door ARK Investment met 720 BTC. Deze verkoopdruk heeft de prijs van Bitcoin negatief beïnvloed.

Ondanks deze grote verkopen, was er op 28 juni een netto instroom van 596 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $36,49 miljoen. Dit toont aan dat ETF’s weer aan het inkopen zijn na een reek grote verkopen.

Invloed van macro-economische gegevens

De recente Amerikaanse inflatiecijfers hebben weinig invloed gehad op de Bitcoin prijs. Het Personal Consumption Expenditures (PCE) prijsindex steeg in mei met een jaarlijks percentage van 2,6%, dit is lager dan verwacht.

Ondanks deze lage inflatiecijfers, blijft Bitcoin rond de $60.000 schommelen.

Marktonzekerheid door overheidsacties

Naast inflatiegegevens dragen ook recente acties van overheden bij aan de markt onzekerheid. Zo verkocht de Duitse overheid deze week voor miljoenen aan Bitcoin en verkoopt de Amerikaanse overheid maar liefst 4000 BTC.

Beide verkopen zorgden niet voor een extreme reactie van de Bitcoin koers.

Zal Bitcoin verder dalen?

Marktanalist Willy Woo waarschuwt voor een mogelijke verdere daling van Bitcoin als de prijs onder de $60.000 zakt. Woo benadrukt dat recente prijsdalingen naar $58.000 te wijten zijn aan liquidaties van hefboomposities en verkoopdruk van miners. Hij geeft aan dat als Bitcoin de $60.000 niet kan vasthouden, het bearish momentum kan toenemen en de prijs mogelijk naar $54.000 kan dalen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu