Blockchain Stories
Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder vandaag berichten wij over het feit dat Bitcoin whales in beweging komen. Daarbij gaven wij het voorbeeld van een whale die voor een paar honderd miljoen aan BTC kocht. Dat de whales in beweging komen, blijkt echter ook uit verkopen. Onder meer de Duitse overheid heeft voor een aanzienlijk bedrag, pakweg $195 miljoen, BTC verkocht. Dit gebeurde op donderdag 20 juni.

Bitcoin & Duitsland

De combinatie van Bitcoin en de Duitse overheid is vrij bijzonder te noemen. De Duitse overheid heeft jaren geleden relatief veel geld in BTC geïnvesteerd, maar heeft recent ook een grote hoeveelheid BTC in beslag genomen. Een deel van deze in beslag genomen Bitcoin zou door de Duitse overheid direct verkocht zijn.

Opvallend genoeg is Duitsland niet het enige land dat veel BTC in bezit heeft. Ook de Verenigde Staten van Amerika, China en het Verenigd Koninkrijk hebben veel BTC in bezit. Deze top 3 wordt opgevolgd door Duitsland, maar dat kan op termijn mogelijk veranderen. Duitsland heeft dus een groot gedeelte van haar Bitcoin verkocht, terwijl India met een flinke opmars bezig is. Logisch ook, aangezien dit qua inwonersaantallen één van de grootste landen ter wereld is. Zo niet het grootste land.

Waarom verkoopt Duitsland BTC?

De grootschalige verkoop van BTC door Duitsland is van grote invloed geweest op de marktprijs van Duitsland. Dat stelt in ieder geval Robert Quartly-Janeiro. Hij is chief strategy officer bij cryptobeurs Bitrue en deelt over de verkoop van Duitsland direct zijn mening: “Na een daling in de prijs van BTC te hebben gezien, geeft de Duitse regering aanzienlijke tranches van BTC vrij en is zij van mening dat de prijs van BTC de komende tijd zal verzachten”, vertelde hij aan Decrypt.

BTC die verkocht werd, werd in beslag genomen vanwege illegale activiteiten, dus wat interessanter is, is wat de Duitse regering van plan is te doen met het kapitaal zodra het verkocht is.”

Wat is de invloed van deze verkoop?

Volgens Robert Quartly-Janeiro is de verkoop van BTC door Duitsland van invloed op de marktprijs. Het is immers niet niks dat één whale afstand doet van een dergelijke hoeveelheid BTC. Tegelijkertijd valt op dat er ook whales zijn die juist nu veel geld in BTC investeren. Het is derhalve de verwachting dat deze verkopen en aankopen de koers enigszins in balans houden.

Wat de exacte verkoop gaat zijn, is daarom lastig in te schatten. Wat wel bijzonder is, is het gegeven dat door Quartly-Janeiro ook al aangegeven wordt. De Duitse overheid heeft de BTC van kwaadwillende partijen ingenomen en dit direct verkocht. Wat gaat de overheid vervolgens doen met het bedrag van $195 miljoen? Daar is menig crypto-investeerder benieuwd naar, maar wellicht verdwijnt ook dit weer in de doofpot.

Voor dit artikel hebben wij onderzoek gedaan naar de vraag of de Nederlandse overheid ook BTC in bezit heeft. Hier moeten wij het antwoord helaas schuldig op blijven. Wij hebben hier in ieder geval geen concrete informatie over gevonden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar Justin Sun over $420 miljoen Bitcoin long positie

Thanh Lanh Tran

Securitize: ‘Snelle groei voor BUIDL-fonds van BlackRock’

Marijn van Leeuwen

Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu