Blockchain Stories
Bitcoin whales komen in beweging, is een koers van $100.000 mogelijk?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin whales komen in beweging, is een koers van $100.000 mogelijk?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers blijft de gemoederen bezighouden. Daar waar de koers in de afgelopen week flink gecorrigeerd werd, blijkt de koers nu in rustiger vaarwater terechtgekomen te zijn. Dit wijst in veel gevallen op een situatie waarin enig voorzichtig optimisme aanwezig is. Het hernieuwde vertrouwen zou mogelijk tot een koersexplosie kunnen leiden, terwijl Bitcoin whales momenteel ook al volop in beweging zijn.

Investering van meer dan $395 miljoen

Meerdere crypto analisten doen niks anders dan het gedrag van Bitcoin whales in de gaten te houden. Juist deze whales, grote investeerders, zijn van grote invloed op het verloop van de Bitcoin koers. Besluiten whales om hun winst te pakken? Dan zorgt dit veelal voor een lagere koers. Dit is iets dat we onder meer vorige week zagen gebeuren.

De afgelopen dagen lijkt het sentiment omgekeerd te zijn. Uit cijfers blijkt namelijk dat een bekende Bitcoin whales een investering van meer dan $395 miljoen heeft gedaan. Deze whale heeft meer dan 6.000 BTC gekocht, terwijl hij in de afgelopen 18 maanden geen enkele investering deed. Deze whale moet dus overduidelijk het gevoel hebben dat de Bitcoin koers zijn dip bereikt heeft.

In de afgelopen jaren is in ieder gebleken dat dit een slimme handelaar is. Tijdens de marktdip van 2022 kocht dezelfde whale namelijk 41.000 BTC tegen een gemiddelde prijs van slechts $19.000 per BTC. Gezien de koersstijging in dit jaar heeft deze whale goud geld verdiend.

Een dergelijke investering is hoe dan ook goed nieuws voor de Bitcoin markt. De markt wordt opgestuwd door dergelijke investeringen, terwijl zo’n investering ook bijdraagt aan het algemene vertrouwen in Bitcoin. Dit vertrouwen leek in de afgelopen week broos te zijn, maar lijkt nu toch een voorzichtig herstel te krijgen.

Crypto analist denkt dat Bitcoin naar $100.000 kan stijgen

Het (voorzichtige) optimisme is ook bij crypto analist Ali duidelijk aanwezig. Hij geeft aan meer dan 70% van alle open Bitcoin posities op Binance een bullish sentiment hebben:

Een andere welbekende crypto analist, Jelle, denkt dat Bitcoin een flink herstel in gaat zetten. Hij spreekt over een potentiële koers van $72.000. Dit baseert hij onder meer op het feit dat Bitcoin een belangrijk steunniveau heeft bereikt. Ook wijst hij op een oplopend driehoekspatroon. Normaal gesproken wijst dit patroon op een verdere uitbraak van de koers.

Weet de Bitcoin koers de $72.000 aan te tikken? Dan zou dit zomaar kunnen zorgen voor een verdere koersstijging richting de $100.000. Dit zou uiteraard prachtig zijn, maar in de cryptowereld bestaan geen zekerheden.

Tegelijkertijd zijn er wel veel indicatoren die in het voordeel van Bitcoin spreken. We doelen hiermee onder meer op de Bitcoin ETF’s die goedgekeurd zijn, het feit dat whales blijven investeren en het feit dat ook grote investeringsmaatschappijen meer en meer hun pijlen op BTC richten. Zou dit voor een Bitcoin koers van $100.000 kunnen zorgen? Er moet dan nog een hoop gebeuren, maar Bitcoin heeft meermaals bewezen dat het tot grootse prestaties in staat is.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu