Blockchain Stories
Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) heeft de afgelopen zeven dagen een aanzienlijke daling doorgemaakt, terwijl verschillende altcoins in prijs zijn gedaald.

De prijs van DOT is in de afgelopen week met 10,91% gedaald. Op het moment van schrijven was de DOT koers $5,711 met een marktkapitalisatie van $7,8 miljard, volgens gegevens van onze data.

Net als andere altcoins heeft DOT te maken gehad met externe factoren, zoals de volatiele BTC prijzen, wat de prijzen heeft verlaagd.

Analisten blijven optimistisch

Ondanks de daling blijven veel crypto analisten optimistisch en voorspellen ze een aanstaande prijsstijging. Volgens analist Crypto Thanos staat DOT klaar voor een stijging. Zo zegt hij:

DOT heeft de niveaus van maart en november 2023 op hogere tijdframes doorbroken, waardoor ik nog optimistisch ben over de komende beweging; dips zullen snel verdwijnen.

Bron: Crypto Thanos

Op basis van deze analyse zal DOT het lagere steunniveau respecteren en een stijgende trend starten.

Evenzo deelde Rekt Frencer een post op X, waarin hij beweerde dat de toekomst er rooskleurig uitziet. In de post voegde hij toe:

DOT is recentelijk toegetreden tot de AI race. Projecten zoals @origin-trail en Phala Network maken al gebruik van Polkadot technologie voor AI. Als deze trend zich voortzet, zou Polkadot het centrale punt kunnen worden voor AI projecten.

Bron: Rekt Fencer

De analyse blijft optimistisch dat de adoptie en samenwerking tussen Polkadot en andere bedrijven zullen helpen de prijs te laten stijgen.

image 146
Bron: TradingView

Wat vertellen de fundamentals van DOT ons?

Als we kijken naar onze analyse, zien we dat DOT op 18 juni, 19 juni en op het moment van schrijven het kritieke steunniveau rond $6 heeft doorbroken. De daling zorgde ervoor dat DOT daalde tot de laagste prijs die eind vorig jaar werd gerapporteerd op $5,50.

Op het moment van schrijven streeft DOT ernaar het kritieke steunniveau rond $6 als weerstandsniveau terug te winnen. Als dat lukt, zal er een nieuw weerstandsniveau ontstaan rond $7,3.

image 147
Bron: TradingView

Als we kijken naar de RSI, zien we dat deze op 34 staat, wat een aanhoudend bearish marktsentiment presenteert. De RSI kruist de RSI gebaseerde MA van bovenaf, verder dalend richting de oververkochte zone. Deze bewegingen duiden op een hogere verkoopdruk, wat de prijzen naar beneden drijft.

Marktsentiment en fundamentele data

Verder zien we in data van Coinglass dat de gewogen funding rate een dalende trend vertoont, onder de negatieve waarde gerapporteerd op 18 juni en 19 juni. Dalende funding rates laten zien dat investeerders niet bereid zijn om longposities te openen, wat resulteert in markt neutraliteit.

image 148
Bron: Coinglass

Volgens Santiment heeft DOT sinds 8 juni een dalende open interest gerapporteerd. Dalende open interests impliceren minder nieuwe posities, waarbij traders bestaande posities sluiten. Aangezien DOT is gedaald, zouden veel investeerders vermijden posities in te nemen vanwege de prijsimpact.

image 149
Bron: Santiment

Hoewel de markt momenteel bearish lijkt voor Polkadot, zijn er optimistische vooruitzichten dankzij technische analyses en fundamentele ontwikkelingen binnen het Polkadot ecosysteem. 

Of DOT nu verder zal dalen naar $5,540 of zal stijgen naar $6,650, hangt sterk af van marktsentiment en verdere adoptie van de technologie.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar Justin Sun over $420 miljoen Bitcoin long positie

Thanh Lanh Tran

Securitize: ‘Snelle groei voor BUIDL-fonds van BlackRock’

Marijn van Leeuwen

Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu