Blockchain Stories
MATIC herstelt, kan het de $1 doorbreken?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

MATIC herstelt, kan het de $1 doorbreken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) heeft zich laten zien als een altcoin met een mooi herstel. We zagen dat MATIC een stijgend momentum had en het weerstandsniveau van $1 naderde. 

De kleine stijging komt na een periode van consolidatie, wat wijst op hernieuwde interesse van investeerders en potentieel voor verdere winsten.

Stijging in netwerkgebruik

MATIC heeft een relatief stabiel totaal aantal wallets, wat aangeeft dat de snelheid van het aanmaken van nieuwe wallets consistent is. 

Wel zien we dat het totaal aantal wallets met een saldo licht is gestegen. Dit kan worden geïnterpreteerd als toenemend netwerkgebruik of accumulatie door holders, wat vaak een bullish signaal is.

image 150
Bron: IntoTheBlock

Activiteit van wallets

Hoewel het percentage actieve wallets is afgenomen, wijst dit erop dat hoewel het aantal wallets met saldo toeneemt, het aandeel van actieve wallets daalt. Grotere holders blijven een significant volume bezitten, maar er is ook aanhoudende interesse van kleinere holders die hun posities behouden, mogelijk in de hoop op langetermijngroei. 

Dit is typisch in fases waar cryptocurrencies consolidatie vertonen gevolgd door geleidelijke prijsstijgingen, wat wijst op onderliggend vertrouwen in de waardepropositie van het activum.

image 151
Bron: IntoTheBlock

Verschillende technische indicatoren bekeken

Een paar dagen geleden bevond de MA50 zich boven de MA200, wat op een korte termijn stijgende trend wees. Maar toen de MA50 onder de MA200 kwam, suggereerde dit een verschuiving naar een bearish trend. 

image 152
Bron: TradingView

De MACD bevindt zich rond de nullijn en daalt eronder, wat het afnemende momentum en een bearish sentiment weerspiegelt, aangezien de signaallijn boven de MACD lijn kruist.

De Ichimoku Cloud is te zien onder de prijsactie op de onderstaande grafiek, met groene en rode signalen die respectievelijk bullish en bearish sentimenten aangeven. De prijs bleef grotendeels boven de cloud tijdens de eerste helft, wat een bullish fase suggereert waarin het marktsentiment relatief positief was, mogelijk vanwege koopinteresse. 

image 153
Bron: TradingView

De prijs daalde in en onder de cloud in de afgelopen twee dagen, wat wijst op een bearish verschuiving.

Kortom, er bestaat zeker een kans op stijging

MATIC toont tekenen van herstel met potentieel voor verdere winsten, ondanks de recente bearish signalen van technische indicatoren

Of MATIC de weerstand van $1 zal doorbreken, hangt af van aanhoudend investeerdersvertrouwen en verdere accumulatie door zowel grote als kleine holders.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu