Blockchain Stories
Cardano zet nieuwe standaard met vroege naleving van MiCA regelgeving
Altcoin Nieuws

Cardano zet nieuwe standaard met vroege naleving van MiCA regelgeving

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano, de bekende blockchain, heeft zes maanden voor de deadline zijn MiCA (Markets in Crypto-Assets) duurzaamheidsindicatoren bijgewerkt. Dit strategische initiatief laat de toewijding van Cardano zien omtrent regelgeving en duurzaamheid, en zet hiermee de nieuwe standaard in de cryptowereld.

In samenwerking met het Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) toont de Cardano Foundation hiermee hun inzet voor transparantie en energie-efficiëntie.

Vroege naleving van MiCA regelgeving

De MiCA regelgeving, die transparantie en duurzaamheid in de cryptomarkt waarborgt, verplicht crypto uitgevers en dienstverleners om hun duurzaamheidsindicatoren openbaar te maken. Door hun processen al vroeg in lijn te brengen met deze regelgeving, versterkt Cardano zijn reputatie als een vooruitstrevend blockchain netwerk.

Uit het MiCA nalevingsrapport blijkt dat het consensusprotocol van Cardano aanzienlijk minder elektriciteit verbruikt dan proof-of-work protocollen. Het rapport biedt uitgebreide data over het jaarlijkse elektriciteitsverbruik, de CO2-voetafdruk en de energiebehoefte per transactie per seconde. Deze gegevens komen overeen met de ontwerp technische normen van de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA).

Zekerheid voor ADA houders

Voor houders van ADA, de cryptomunt van Cardano, is deze vroege naleving van de MiCA regelgeving een teken van duurzaamheid in een veranderend regelgevingslandschap. Deze proactieve aanpak laat zien hoe belangrijk vroege naleving en sterke regelgevingsstrategieën zijn voor het succes van een crypto project.

Zeker met oog op het feit dat de Cardano koers de afgelopen tijd minder goed presteert dan veel andere crypto’s.

Met de eerste fase van MiCA regelgeving, die gericht is op stablecoins en al van kracht is, en de bredere regelgeving voor crypto dienstverleners die in december ingaat, plaatst Cardano zichzelf in een sterke positie.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu