Blockchain Stories
Circle eerste stablecoin uitgever die voldoet aan MiCA regelgeving
Altcoin Nieuws Regulatie

Circle eerste stablecoin uitgever die voldoet aan MiCA regelgeving

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Circle, het bedrijf achter USD Coin (USDC), schrijf geschiedenis door de eerste stablecoin uitgever ter wereld te worden die volledig voldoet aan de nieuwe Europese MiCA regelgeving. Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap voorwaarts voor de gehele cryptomarkt in de EU en zorgt voor meer transparantie in de Europese stablecoin markt.

Een nieuwe standaard voor crypto in Europa

De MiCA regelgeving, die gedeeltelijk op 1 juli 2024 in werking is getreden, biedt een uitgebreide juridische structuur voor de crypto industrie. Deze wetgeving is ontworpen om de bescherming van investeerders te verbeteren, innovatie te bevorderen en financiële stabiliteit binnen de EU te waarborgen. Circle heeft een licentie verkregen van de Franse bankautoriteit, de ACPR (Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution), wat hen in staat stelt om zowel USDC als EURC binnen de EU uit te geven.

De nieuwe wetgeving stelt dat alleen stablecoins die voldoen aan bepaalde registratievereisten bij de Europese Bankautoriteit (EBA) in de EU mogen worden verhandeld. Daarnaast is er een dagelijkse handelslimiet van 200 miljoen euro vastgesteld, berekend op basis van een kwartaalgemiddelde. Dit vormt een uitdaging voor sommige bedrijven zoals Tether, die mogelijk de handelsdrempels overschrijden en niet over de specifieke licenties beschikken.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “Sinds onze oprichting heeft Circle gestreefd naar het bouwen van duurzame, conforme en goed gereguleerde infrastructuur voor stablecoins. Onze naleving van MiCA, een van de meest uitgebreide regelgevende regimes voor crypto activa ter wereld, is een enorme mijlpaal in het brengen van digitale valuta naar de mainstream en acceptatie.”

Impact op de cryptomarkt

De naleving van MiCA door Circle is een belangrijke stap voorwaarts, niet alleen voor Circle, maar voor het gehele digitale financiële ecosysteem in Europa en daarbuiten. Dante Disparte, Chief Strategy Officer bij Circle, zei: “Het bereiken van MiCA naleving door onze Franse EMI licentie is een significante vooruitgang, niet alleen voor Circle, maar voor het gehele digitale financiële ecosysteem in Europa en daarbuiten.”

De naleving van MiCA door Circle kan dienen als inspiratie voor andere bedrijven om dezelfde veiligheids- en transparantiestandaarden te bereiken. Hoewel Circle direct profiteert van deze naleving, groeit de markt als geheel in termen van reputatie en transparantie, vooral na verschillende schandalen en instortingen in de cryptowereld.

Het succes van Circle bij het voldoen aan de MiCA-regelgeving is een belangrijke stap in de richting van een veiligere en meer gereguleerde cryptomarkt. Europese gebruikers kunnen nu volledig legaal gebruikmaken van Circle Mint, met directe toegang tot het creëren en omwisselen van USDC en EURC stablecoins. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor andere stablecoin uitgevers die hun positie in de Europese markt willen versterken door te voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu