Blockchain Stories
Wat de laatste dump van whale betekent voor ETH
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Wat de laatste dump van whale betekent voor ETH

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente update over spot Ethereum ETFs (Exchange Traded Fund) door Nate Geraci, de President van ETF Store, heeft veel aandacht getrokken van investeerders en bedrijven. 

Volgens zijn post op X heeft de United States Securities and Exchange Commission (SEC), die naar verwachting deze producten op 2 juli zou goedkeuren, de beslissing uitgesteld tot half juli.

Whale dumpt LDO, AAVE en UNI met verlies

Na deze update van Geraci was er een massale verkoop van verschillende op Ethereum gebaseerde tokens. Op 3 juli onthulde on chain data van Lookonchain dat een enkele whale miljoenen aan op Ethereum gebaseerde tokens had verkocht, waaronder Lido DAO (Ticker: LDO), Aave (Ticker: AAVE), Uniswap (Ticker: UNI) en Frax Share (Ticker: FXS). 

Volgens de gegevens verkochten ze 3,10 miljoen LDO ter waarde van $5,70 miljoen, 49.770 AAVE ter waarde van $4,50 miljoen, 269.170 UNI ter waarde van $2,40 miljoen en 251.000 FXS ter waarde van $710.000 – allemaal met verlies.

Na deze dump daalden de prijzen van de tokens aanzienlijk. Zo zag LDO een prijsdaling van 14%, AAVE daalde met 9%, UNI daalde met 5% en FXS daalde met 12%. Het is opmerkelijk dat de whale aanvankelijk meer dan $73 miljoen uitgaf om Ethereum (Ticker: ETH) en gerelateerde tokens te kopen, na de goedkeuring van het spot Ether ETF formulier 19b-4 in mei 2024. 

Naast deze massale dump bezit de whale nog steeds 3,33 miljoen LDO ter waarde van $5,83 miljoen en 31.191 AAVE ter waarde van $2,8 miljoen.

Prijs van Ethereum (ETH) na ETF update

Deze massale dump is een teken dat als de U.S. SEC de spot Ether ETFs opnieuw uitstelt of vertraagt, we mogelijk opnieuw een massale verkoop van ETH en gerelateerde tokens zullen zien in de komende dagen. 

Na de ETF update vertelde de Head of Asset Management van Galaxy Digital, Steve Kurz, aan Bloomberg dat de U.S. SEC mogelijk binnen de komende paar weken de spot Ether ETF zou kunnen goedkeuren.

image 25
Bron: TradingView

Op de prijsgrafieken leek ETH dicht bij zijn cruciale steunniveau van $3.250 te zijn en onder de 50 EMA (Exponential Moving Average). Als ETH dit niveau niet kan vasthouden, kunnen we in de komende dagen een grote daling zien naar het niveau van $2.870. Ondanks het optimisme rond spot Ether ETFs, registreerde ETH, samen met andere op Ether gebaseerde tokens, ook een prijsdaling van 5% in de afgelopen 24 uur.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu