Blockchain Stories
Justin Sun wil $2,3 miljard aan Bitcoin van Duitse overheid kopen
Altcoin Bitcoin Nieuws

Justin Sun wil $2,3 miljard aan Bitcoin van Duitse overheid kopen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Justin Sun, een prominente figuur in de cryptowereld, heeft voorgesteld om de $2,3 miljard aan Bitcoin te kopen van de Duitse overheid. Deze gewaagde zet komt op een moment van grote onrust en dalingen op de cryptomarkt, mede veroorzaakt door recente Bitcoin transacties van de Duitse overheid.

De Bitcoin verkopen van de Duitse overheid

De Duitse overheid heeft de afgelopen weken grote hoeveelheden Bitcoin verplaatst. Volgens blockchain analysedienst Arkham heeft de Duitse overheid vandaag nog 3.000 BTC, ter waarde van ongeveer $174,3 miljoen, verplaatst naar exchanges zoals Bitstamp, Kraken en Coinbase.

Sinds 19 juni is er in totaal meer dan $425 miljoen aan Bitcoin verplaatst, vermoedelijk afkomstig van illegale activiteiten zoals de inmiddels gesloten illegale filmwebsite Movie2k.

Onder andere deze grote bewegingen van de Duitse overheid hebben geleid tot onzekerheid en paniek op de markt. Op 4 juli verplaatste de overheid $172 miljoen aan Bitcoin naar verschillende wallets en crypto exchanges, waarvan $75 miljoen naar grote exchange zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp. Dit voedt de speculatie dat de overheid bezig is met een grote verkoop van hun BTC.

Justin Sun biedt aan om de Bitcoin over te kopen

Te midden van deze marktvolatiliteit heeft Justin Sun, oprichter van Tron, aangeboden om de volledige Bitcoin voorraad van de Duitse overheid off-market te kopen. In een bericht aan zijn 3,5 miljoen volgers op X zei hij:

Ik ben bereid om met de Duitse overheid te onderhandelen om alle BTC off-market te kopen om zo de impact op de markt te minimaliseren.

Justin Sun

Door deze Bitcoin buiten de publieke exchanges om te kopen, hoopt Sun een scherpe prijsdaling te voorkomen en de paniek onder cryptobeleggers te verminderen. Zijn voorstel komt op een moment dat Bitcoin voor het eerst in twee maanden de $57.000 heeft bereikt.

De gevolgen van verkoopdruk op de markt

De voortdurende verkopen van Bitcoin door de Duitse overheid hebben een aanzienlijke invloed op de markt. De eerste grote transactie vond plaats op 19 juni, toen 6.500 BTC werd verplaatst, wat de totale waarde van verplaatste Bitcoin op meer dan $425 miljoen bracht. De herkomst van deze Bitcoin ligt waarschijnlijk bij illegale activiteiten, beheerd door de Land Revenue Office van Dresden.

Deze verkopen hebben verkoopdruk gecreëerd die de prijzen van Bitcoin naar beneden kan duwen. Sun z’n strategie om deze Bitcoin off-market te kopen, kan de markt stabiliseren door een grote publieke verkoop en bijbehorende prijsdaling te voorkomen.

Justin Sun kondigde onlangs nog nieuwe plannen aan voor Tron (TRX) gericht op memecoins.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu