Blockchain Stories
Zorgt de daling van Bitcoin voor het ideale koopmoment?
Bitcoin Nieuws

Zorgt de daling van Bitcoin voor het ideale koopmoment?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers blijft maar dalen en dalen. Na een lichte opleving aan het begin van deze week is nu toch weer de weg naar beneden ingezet. In de afgelopen 24 uur daalde de Bitcoin koers met nog eens ruim 2%. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $58.840. Een koers waar je jaren terug voor getekend had, maar een koers die op dit moment enigszins tegenvalt. Of zorgt de recente daling juist voor het ideale koopmoment? Het lijkt er wel op. Buy the dip is niet voor niets één van de bekendste uitspraken in de wereld van crypto.

Zware tijden voor BTC & ETH

Voor zowel BTC als voor ETH zijn het zware tijden. In de afgelopen dag daalde Bitcoin dus met ruim 2% en ook ETH moest ruim 2% toegeven. Juist deze dalingen zorgen echter voor een nieuwe dimensie in de cryptowereld. Bovendien lijken deze dalingen voor het ideale koopmoment te zorgen.

Kan dit hét ideale koopmoment zijn?

Uiteraard is het niet mogelijk om in de toekomst te kijken. Ook bij Blockchain Stories hebben wij jammer genoeg geen glazen bol. Toch zijn er meerdere indicatoren die erop duiden dat de dip van Bitcoin bereikt is. Of toch heel erg in zicht gekomen is.

Tegelijkertijd zijn er ook indicatoren die wijzen op een verdere daling. Wat te denken van de verkopen van de Amerikaanse overheid en de Duitse overheid? Of wat te denken van de ongeveer 140.000 BTC die door de terugbetalingen van Mt. Gox op de markt vrijkomen? Dergelijke verkopen zouden voor een verdere daling kunnen zorgen.

Whales opvallend actief

Eerder berichtten wij al over het feit dat meerdere whales hun winst gepakt hebben. Zij besloten vorige week om een grote hoeveelheid BTC te verkopen. Voor hun uiteraard ideaal, omdat zij hier ongetwijfeld veel geld mee verdiend hebben. Voor de cryptomarkt in zijn algemeenheid was dit echter minder. Dergelijke grote verkopen brengen de koers namelijk verder omlaag.

Maar, uit cijfers van het on-chain datatrackingplatform Santiment komen ook andere opvallende zaken naar voren. Uit de data van dit platform blijkt namelijk dat Bitcoin investeerders hun bezit in de afgelopen 6 maanden vergroot hebben. Het gaat hierbij voornamelijk om de wallets die meer dan 10 BTC huisvesten. Deze toch wel grote investeerders hebben in de afgelopen 6 maanden 1,07% meer Bitcoin verkregen. Dit lijkt een kleine stijging te zijn, maar het gaat om meer dan 5.000 BTC die aan deze wallets toegevoegd zijn. Voor een periode van 6 maanden is dat toch wel fors te noemen.

Buy the dip

Buy the dip en sell high. Dat is hetgeen waar elke serieuze Bitcoin investeerder naar streeft. Of dit dé dip is, is uiteraard niet te stellen. Wel is het een feit dat de huidige dip interessant kan zijn voor nieuwe Bitcoin aankopen. Ten opzichte van de all time high van Bitcoin is er vanuit de huidige Bitcoin koers namelijk ongekend veel winst te behalen. Durf jij de stap te wagen?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu