Blockchain Stories
De geschiedenis suggereert een nieuwe BTC ATH in 2024
Bitcoin Nieuws

De geschiedenis suggereert een nieuwe BTC ATH in 2024

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zijn zware tijden voor crypto liefhebbers en investeerders. Veel cryptoprojecten lijken tegen de bierkaai te vechten en hebben met flink dalende koersen te maken. In de afgelopen nacht is er zelfs een slagveld op de cryptomarkt ontstaan. Zowel Bitcoin als Ethereum daalden met meer dan 3%, waarna ook alle andere altcoins hard omlaag gingen. Toch lijken er betere tijden aan te komen. De geschiedenis suggereert namelijk dat BTC nog in 2024 een nieuwe all time high kan bereiken. Dit blijkt althans uit het meest recente rapport van CCData.

Duidelijke cyclus

Uit het rapport van CCData komt vooral een duidelijke cyclus naar voren. Dit is een cyclus waarin de Bitcoin naar een nieuw record stijgt en vervolgens weer daalt om de bearmarket te betreden. Deze cycli hebben we inmiddels drie keer gezien sinds de lancering van Bitcoin. Volgens CCData heeft het er alle schijn van dat we ons nu in de bearmarket bevinden. Dat zou maar één ding betekenen: na deze bearmarket zou Bitcoin weer naar een nieuwe recordhoogte moeten stijgen.

Volgens het bedrijf speelt de halving, eerder in dit jaar, hier ook een belangrijke rol bij. Normaal gesproken vindt deze halving enkele maanden plaats vóórdat de Bitcoin koers zijn hoogtepunt bereikt. Dit zou dus ook moeten betekenen dat de Bitcoin koers nog flink moet groeien in de komende maanden. Daar voegt CCData wel aan toe dat deze cyclus echter iets anders is. Bitcoin steeg namelijk de laatste keer naar zijn recordhoogte voordat de halving plaatsvond. Dit kwam destijds door de lancering van de Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten van Amerika.

Einde van dit jaar nieuwe recordhoogte

Het rapport van CCData is opvallend positief. Dit komt onder meer doordat uit de cijfers blijkt dat meer en meer mensen in crypto investeren. Deze massalere adoptie zou op korte termijn voor de gewenste koersstijging moeten zorgen. Maar, CCData verwacht wel dat in het derde kwartaal van 2024 de handelsactiviteit minder is. CCData zegt hier het volgende over: “De gegevens en eerdere trends zijn echter sterk genoeg om te suggereren dat elke zijwaartse prijsactie tijdelijk is, en dat we waarschijnlijk voor het einde van het jaar opnieuw de vorige recordhoogtes zullen overschrijden”

Andere factoren

Tegelijkertijd spelen ook nog andere externe factoren een belangrijke rol. Wat te denken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen die begin november op de planning staan? De verwachting is dat de uitkomst hiervan van grote invloed gaat worden op de toekomst van crypto.

Historische gezien bereikt de Bitcoin markt de piek ongeveer 12 tot 18 maanden na een Bitcoin halving. Deze halving vond voor het laatst plaats in april 2024. Dit zou betekenen dat de koersstijging nog enige tijd op zich moet laten wachten. Maar, CCData geeft aan dat deze cyclus net iets anders in elkaar lijkt te zitten. Alle factoren afwegend komt men daarom tot de conclusie dat Bitcoin in 2024 wel eens een nieuwe all time high kan bereiken. Dat zou eindelijk weer eens goed nieuws betekenen voor Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu