Blockchain Stories
Bitcoin crasht naar $50,000 waarschuwt 10x Research
Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht naar $50,000 waarschuwt 10x Research

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin beleeft momenteel een zware tijd, met de waarde die mogelijk onder de $50.000 zal zakken. Experts van 10x Research voorspellen dat de waarde van Bitcoin snel kan dalen onder de $57.000 en mogelijk nog verder richting de $50.000. Deze verschuiving in marktsentiment wordt toegeschreven aan het opdrogen van koopstromen en het versnellen van verkoopstromen.

Op dit moment staat de Bitcoin koers op $57,800 en is het de afgelopen 24 uur gedaald met 4%. Begin juli handelde Bitcoin nog boven de $63,000.

Marktsentiment slaat om

Het doorbreken van de psychologische grens van $60.000 markeert een verandering in het marktsentiment. Markus Thielen, analist bij 10x Research, legt uit dat de daling te voorspellen was.

Onze data van begin juni wezen al op een oververhitte markt die rijp was voor correctie, zei Thielen. Dit sentiment wordt versterkt door de waarneming dat koopstromen opdrogen terwijl verkoopstromen versnellen.

De plotselinge daling van de Bitcoin koers heeft een aanzienlijke impact op beleggers en de marktvloeibaarheid. Dit wordt weerspiegeld in de $1,1 triljoen marktkapitalisatie van BTC en een handelsvolumetoename van meer dan 50%.

Volgens het rapport van 10x Research was het doorbreken van de “sleutelgrens voor Bitcoin miners en spot Bitcoin ETF kopers” een teken dat de prijsdaling zou kunnen versnellen naarmate de steun wegvalt en verkopers naar liquiditeit zoeken.

De verkoopdruk wordt ook verergerd door de verwachte terugbetalingen van $8,5 miljard aan BTC van Mt. Gox, die in juli beginnen. Het rapport stelt dat na het doorbreken van het $60.000 niveau alleen slecht geïnformeerde handelaren nog bereid zijn te kopen.

Langetermijnhouders nemen winst

Een recente analyse van IT Tech wijst uit dat de neerwaartse trend mede veroorzaakt wordt door langetermijn houders die aanzienlijke winsten incasseren. Op 3 juli overschreed de Spent Output Profit Ratio (SOPR) van langetermijn houders een waarde van 10, wat aangeeft dat de BTC werd verkocht voor minstens 10 keer de initiële aankoopprijs. Deze houders, die hun Bitcoin meestal vijf tot zeven jaar vasthouden, dragen bij aan de verkoopdruk op de markt.

Vooruitzichten voor de Bitcoin koers

Het rapport van 10x Research blijft voorzichtig over de toekomst van de BTC koers en adviseert handelaren om risicobeheer te prioriteren in afwachting van voortdurende volatiliteit. “We hebben gewaarschuwd dat dit niet het moment is om arrogant te zijn,” aldus het rapport.

10x Research heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor een bearish scenario sinds juni, ondersteund door marktstructuuranalyses, handelssignalen en waarnemingen. Ze benadrukten dat koopstromen lang opdroogden terwijl verkoopstromen toenamen, en waarschuwden dat risicobeheer essentieel was.

In verschillende updates benadrukten ze de technische en psychologische betekenis van het $60.000 niveau, wezen ze op de seizoensgebonden zwakte in Q3, en suggereerden ze dat de rally naar $64.000 onhoudbaar was. Ze waarschuwden dat de marktstructuur suggereerde dat de instroom van geld zijn piek had bereikt en dat de verkoopdruk toenam naarmate langetermijn houders begonnen met het verzilveren van hun winsten.

Kortom, de waarschuwingen van 10x Research komen voort uit een gedetailleerde analyse van de marktdynamiek, technische indicatoren en seizoensgebonden trends. Ze blijven adviseren om voorzichtig te zijn en risicobeheer hoog in het vaandel te houden in deze volatiele periode voor Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu