Blockchain Stories
Heeft de miljoenen verkoop van Duitsland BTC doen dalen?
Bitcoin Nieuws

Heeft de miljoenen verkoop van Duitsland BTC doen dalen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) is de afgelopen dagen onder het niveau van $65.000 gezakt, wat een daling in het sentiment rondom Bitcoin heeft veroorzaakt.

Wat heeft Duitsland gedaan?

De crypto bezittingen van Duitsland staan in de schijnwerpers na een recente grootschalige verkoop. De afgelopen twee dagen heeft de Duitse overheid bijna 1.700 Bitcoins verkocht. Dit betrof een verkoop met een waarde van maar liefst $110 miljoen, via grote beurzen zoals Kraken, Coinbase en Bitstamp. 

Hoewel dit als een significante beweging kan lijken, is het slechts een druppel op een gloeiende plaat vergeleken met hun enorme Bitcoinvoorraad van $43 miljard.

Bekijken van on chain activiteit

Deze on chain activiteit suggereert een bewuste strategie om een klein deel van hun Bitcoin bezit te verkopen. Het is vermeldenswaard dat Duitsland Bitcoin heeft verzameld door middel van inbeslagnames, met in totaal 50.000 Bitcoins in de afgelopen jaren.

Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju zit Duitsland, ondanks deze recente verkoop van 1.700 BTC, nog steeds op een flinke stapel ongerealiseerde winsten. De recente stijging van de BTC prijs heeft de waarde van Duitsland’s bezit aanzienlijk verhoogd. 

Hun huidige voorraad wordt geschat op een verbazingwekkende $3,2 miljard, waarvan maar liefst $1 miljard ongerealiseerde winst is. Dit maakt hen de vierde grootste Bitcoin holder ter wereld, na de VS, China en het VK.

Interessant is dat de VS een aanzienlijk grotere hoeveelheid bezit, namelijk 213.200 Bitcoins, ter waarde van $13,70 miljard. China, ondanks een verbod op Bitcoin transacties en een grote verkoop in 2019, houdt nog steeds een behoorlijke voorraad van 190.000 Bitcoins aan.

Deze recente Duitse verkoop, samen met uitstromen van spot Bitcoin ETF’s, wordt verantwoordelijk gehouden voor de huidige verkoopdruk op Bitcoin.

Bitcoin begint te dalen

Op het moment van schrijven was de BTC koers $63.717,47 en was de prijs met 2,68% gedaald in de afgelopen 24 uur. De MVRV ratio voor BTC was ook gedaald, wat aangeeft dat de meeste holders op het moment van schrijven niet winstgevend waren. Dit zou het sentiment rond BTC verder negatief kunnen beïnvloeden.

Echter, lage winstgevendheid betekent ook dat de meeste holders zullen moeten wachten voordat ze verkopen om winst te maken. Bovendien was het verschil tussen lange en korte posities rond BTC ook afgenomen, wat aangeeft dat het aantal lange termijn adressen dat BTC vasthoudt was gedaald.

image 155
Bron: Santiment

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu