Blockchain Stories
BNB volgt Ethereum met de nieuwste upgrade, maar ook qua prijs?
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB volgt Ethereum met de nieuwste upgrade, maar ook qua prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 20 juni bracht BNB, het gedecentraliseerde blockchain ecosysteem, een grote update uit.  Volgens BNB Chain kunnen gebruikers via BEP 336 transacties uitvoeren met een vermindering van 90% op de kosten. 

Deze onthulling is vergelijkbaar met de Dencun upgrade van Ethereum, die zorgde voor een verlaging van de gas fees. Interessant genoeg ontkende BNB Chain niet dat het geïnspireerd was door EIP4844. Zo zeiden ze hierover:

“BEP 336 verlaagt de kosten van transacties op het BSC netwerk aanzienlijk door de noodzaak van permanente opslag van bepaalde datatypes te elimineren.”

Zal dit de inkomsten beïnvloeden?

Door deze ontwikkeling zullen de inkomsten van BNB beïnvloed worden. Op het moment van schrijven zagen we dat de inkomsten van BNB sinds 19 juni zijn gedaald, volgens gegevens van Artemis

image 155
Bron: Artemis

Ook merken we op dat de vergoedingen verkregen uit transacties een belangrijke bijdrage leveren aan de inkomsten. Daarom kan een verdere vermindering leiden tot een nieuwe daling. De prijs van BNB is een andere maatstaf die door deze ontwikkeling beïnvloed kan worden.

Op het moment van schrijven was de BNB koers $585,90. Dit was een aanzienlijke daling ten opzichte van het hoogste punt ooit dat het enkele weken geleden bereikte.

Lagere transactiekosten kunnen leiden tot een verhoogde vraag naar de BNB cryptocurrency. Als dit het geval is, kan de prijs van de munt mogelijk opnieuw het hoogste punt van $720 benaderen.

Ontwikkeling verbetert bij het BNB netwerk

Het is echter belangrijk om te beoordelen wat er op het netwerk gebeurt. Op het moment van schrijven analyseerden we de ontwikkelingsactiviteit. Ontwikkelingsactiviteit meet het werk dat wordt verricht in openbare GitHub repositories van een project. 

Als de maatstaf toeneemt, betekent dit dat ontwikkelaars meer codes ontwikkelen om nieuwe functies te implementeren. Een daling impliceert echter dat de inzet om het netwerk te verbeteren niet op zijn hoogtepunt is.

Volgens gegevens van Santiment is de ontwikkelingsactiviteit van BNB gestegen tot het hoogste niveau sinds 6 mei. Dit duidt op een verbetering in de toewijding van ontwikkelaars. Voor de prijs kan deze stijging bullish zijn voor de munt. Een andere indicator om te evalueren is de funding rate.

image 156
Bron: Santiment

Handelaars sentiment en de funding rate

Het idee achter het beoordelen van deze indicator is om te zien of handelaren de upgrade zien als een belangrijke factor voor een prijsstijging. Volgens Coinglass was de funding rate van BNB 0,0020%. 

image 157

Positieve waarden van de indicator impliceren dat de prijs handelt tegen een premie ten opzichte van de spotprijs. In dit geval is het handelaars sentiment bullish. Aan de andere kant impliceert een negatieve waarde dat de eeuwigdurende prijs tegen een korting handelt. Daarom is het bredere handelaars sentiment bearish.

De funding rate op het moment van schrijven impliceert dat longs shorts een vergoeding betalen om hun positie open te houden. Dus verwacht de gemiddelde handelaar dat de prijs van BNB zal stijgen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu