Blockchain Stories
Bitcoin eindigt langste win streak ooit door forse correctie
Bitcoin Nieuws

Bitcoin eindigt langste win streak ooit door forse correctie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC) heeft zijn langste ononderbroken winstperiode ooit beëindigd met een forse correctie. In de maand juli daalde de Bitcoin koers met 16% daalde tot bijna $53,300. In de afgelopen 30 dagen verloor Bitcoin meer dan 25% van zijn marktwaarde, waarmee een einde kwam aan zijn “langste winnende reeks aller tijden”.

BTCUSDT.P 2024 07 05 15 42 50
Bron: TradingView

Ongekende winstperiode eindigt

Volgens Charles Edwards, crypto analist bij Capriole Investments, heeft Bitcoin een opmerkelijke mijlpaal bereikt door maar liefst 427 dagen zonder een correctie van 25% of meer te ondergaan. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat Bitcoin zo’n lange periode heeft volgehouden zonder een aanzienlijke terugval.

Edwards meldde deze prestatie op X en beschreef het als een “ongelooflijke reeks” en een “langverwachte correctie” voor Bitcoin.

In 2012 wist Bitcoin 364 dagen door te komen zonder een terugval van meer dan 25%, wat destijds een record was.

Het huidige record van 427 dagen overtreft dat van 2012 met 63 dagen. Het is interessant om op te merken dat na de correctie in 2012 Bitcoin een nog agressievere bull run inging en nieuwe recordhoogtes bereikte. Of deze recente correctie een vergelijkbare opwaartse beweging zal veroorzaken, moet nog blijken.

Analisten blijven optimistisch

Ondanks de recente daling blijven veel analisten optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Edwards noemt de recente terugval “goed voor de markt” omdat het een gezonde correctie vertegenwoordigt na een ongekende periode van groei. Dergelijke correcties zijn vaak nodig om een stabiele en duurzame marktgroei te waarborgen.

Andere analisten zoals de Nederlandse Crypto Rover geeft aan dat de historie zich weer aan het herhalen is.

De tijd zal leren wie gelijk heeft.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu