Blockchain Stories
Bitcoin koersdip heeft grote impact op Bitcoin mining winstgevendheid
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koersdip heeft grote impact op Bitcoin mining winstgevendheid

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente daling van Bitcoin onder de $55.000 heeft serieuze gevolgen voor de crypto mining industrie. Deze waardedaling zorgt voor serieuze bezorgdheid, vooral omdat het de winstgevendheid van veel mining machines onder druk zet.

De huidige Bitcoin koers is $56,500, zo’n 4% hoger dan gisteren.

Efficiënte miners blijven winstgevend

Uit een rapport van F2Pool, één van de grootste Bitcoin mining pools ter wereld, blijkt dat slechts een handvol Bitcoin mining machines nog winstgevend zijn bij de huidige Bitcoin prijzen.

Van de vele ASIC (Application-Specific Integrated Circuits) modellen op de markt, zijn er maar zes die momenteel nog winst maken: de Antminer S21 Hydro, Antminer S21, Avalon A1466I, Antminer S19 XP Hydro, Antminer S19 XP en de Whatsminer M56S++. Hierbij gaat F2Pool uit van $0,08 kWh aan energiekosten.

Deze machines hebben break-even punten van een Bitcoin koers tussen de $39.581 en $54.424. Andere modellen, zoals de Antminer S19k Pro, zitten op het randje, met een break-even prijs die gevaarlijk dicht bij de huidige BTC koers ligt. Dit laat de nauwe marges zien waarmee miners momenteel werken.

Marktomstandigheden dwingen aanpassing

Het BTC netwerk toont een duidelijke afname van de hashrate, een maatstaf voor de totale rekenkracht die wordt gebruikt om te minen en transacties te verwerken. Deze daling kan deels worden toegeschreven aan minder efficiënte miners die hun activiteiten stoppen of verkleinen als reactie op verminderde beloningen na de laatste halving van BTC, waarbij de blokbeloning daalde van 6.25 naar 3.125 BTC.

Vrijdag was er een negatieve difficulty aanpassing van 5%, bedoeld om het makkelijker te maken voor de overgebleven miners om blokken te vinden. Deze aanpassing is waarschijnlijk een directe reactie op de verminderde concurrentie en helpt om de mining inkomsten te stabiliseren voor degenen die nog actief zijn.

Gevolgen voor de bredere markt

Ondanks deze aanpassingen blijft de algemene winstgevendheid voor miners onder druk staan. Dit heeft niet alleen invloed op individuele operaties, maar ook op de bredere markt. De daling in hashrate en de aanpassingen in difficulty geven een duidelijke indicatie van de huidige moeilijkheden binnen de crypto mining industrie.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu