Blockchain Stories
10,6 jaar oude Bitcoin wallet geactiveerd met $56 miljoen BTC
Bitcoin Nieuws

10,6 jaar oude Bitcoin wallet geactiveerd met $56 miljoen BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens Spot on Chain is een inactieve Bitcoin wallet na 10,6 jaar weer geactiveerd en heeft 1.004 BTC, ter waarde van $57 miljoen, overgeboekt naar een nieuwe wallet. Deze BTC werden in 2013 en 2014 verkregen tegen een gemiddelde prijs van slechts $731 per stuk, waardoor de waarde van de wallet met bijna 8.000% is gestegen.

Eigenaar van de wallet is miljonair

Verschillende bronnen melden dat de eigenaar van deze wallet, die 10,6 jaar inactief was, eerder vandaag zijn wallet heeft geactiveerd. De laatste keer dat deze whale zijn cryptocurrency gebruikte, was meer dan een decennium geleden. Destijds was de waarde van de BTC in de wallet $737.000, en is deze gestegen tot maar liefst $56.924.352.

Deze heractivatie volgt op de herleving van drie andere inactieve wallets eerder deze week. Deze wallets bevatten aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin, met waarden van respectievelijk $1,14 miljoen, $2,6 miljoen en $6,9 miljoen. Deze plotselinge bewegingen van grote hoeveelheden BTC hebben de aandacht getrokken van analisten en de crypto community.

Invloed op de Bitcoin koers

Ondanks de recente marktturbulentie en de verkoop van grote hoeveelheden Bitcoin door de Amerikaanse en Duitse overheden, heeft Bitcoin zich hersteld boven de $56.000. Dit herstel kwam ondanks de aanhoudende verkoopdruk, waarbij ook Mt. Gox begon met de distributie van zijn Bitcoin en Bitcoin Cash aan schuldeisers.

Op dit moment handelt de Bitcoin koers rond de $56,650 en is de koers licht gestegen met 2,4%. Gisteren zagen alle Bitcoin ETF’s een zeer hoge inflow van meer dan $140 miljoen, zo hoog is het al in weken niet meer geweest.

De recente prijsverhoging van Bitcoin vond plaats na positieve economische nieuwsberichten, zoals het rapport over niet-agrarische loonlijsten voor juni, dat een stijging van de werkgelegenheid liet zien. Dit nieuws heeft bijgedragen aan het herstel van Bitcoin.

De heropleving van deze oude wallets en de daaropvolgende transacties benadrukken de voortdurende belangstelling en het potentieel van Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu